Na chlamydie to jde i bez léků

Svědění a pálení při močení. Co se děje? To nepohyblivé bakterie chlamydií parazitují na živých buňkách. Můžete je zastavit? S trochou štěstí se stanete jejich popravčím!

Chlamydie se řadí mezi pohlavně přenosná onemocnění, která vznikají v důsledku přenosu bakterií během pohlavního styku. Mezi příznaky patří vaginální výtok a krvácení po sexu u žen, u mužů může dojít k pocitu pálení při močení, bolestem břicha, výtokům z penisu a otokům varlat. Pokud navštívíte lékaře, s největší pravděpodobností vám předepíše antibiotika, neboť v případě, že se tato nemoc neléčí, vyústí do zánětlivého onemocnění pánve a neplodnosti. Ještě než se k lékaři objednáte, můžete symptomy o dost zmírnit několika přírodními prostředky.

Česnek

Jako jeden ze zachránců se jeví starý známý česnek neboli silný nástroj proti infekcím. Jeho antibakteriální účinky jsou legendární. Ideální je si každý den dopřát 3 stroužky syrového česneku. Můžete je přidat do salátu, nebo si s nimi ochutit oblíbený jogurtový dip. To už záleží na vás. V ideálním stavu česnek dávkujte a podávejte ráno, odpoledne a večer.

Alkalické potraviny

Nízká hladina pH pomáhá špatným bakteriím v růstu, pH vyšší naopak přispívá ke správnému udržování vaginálního prostředí. Proto je důležité do stravy zařadit zásadotvorné potraviny. Mezi ty patří ořechy, luštěniny, celozrnné obiloviny, citrony, limetky, jablka, mandarinky, pomeranče, grapefruity, hrušky, hrozny, angrešt, granátová jablka, jahody či třeba třešně.

Probiotika

Při chlamydiích v první řadě pijte hodně vody, která vyplavuje metabolický odpad a škodlivé látky. Občas do ní přidejte i nepatrné množství soli. Sůl v prostředí střev zbavuje toxinů a parazitů. Vhodný je i zelený čaj. Na jídelníček také zařaďte „bílé dobroty“, tedy probiotika. Jogurty, kefíry, acido, brynza, podmáslí či tempeh. Probiotika dodávají tělu přátelské bakterie, které imunitnímu systému pomáhají v boji proti škodlivým bakteriím. Kelímek čehosi dle vlastního výběru dopřejte svému tělu dvakrát denně, dopoledne a odpoledne.

Oreganový olej

Oreganový olej je jedním z nejlepších domácích prostředků, jež zbavuje chlamydií. To proto, že obsahuje tymol. Antiseptickou, protiplísňovou, protizánětlivou a antioxidační látku. Vezměte šálek vody, přidejte do ní několik kapek oleje, směs promíchejte a vypijte – každý den.

Zdroje: Wikipedie.cz, webmd.com, hindawi.com, nbihealth.com






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat