Zubní kartáček je třeba pravidelně dezinfikovat

Jak často dezinfikujete svůj zubní kartáček? Nikdy? To je kardinální chyba, protože se na něm vyskytuje spousta bakterií, které si jeho prostřednictvím přenášíte do úst. Je tedy nejvyšší čas to napravit! Třeba pomocí ústní vody nebo peroxidu vodíku. Můžete ho ale také „uvařit“.

Důkladné čištění zubů je podle stomatologů nutnost, která zajistí přitažlivý úsměv a zachová dentální zdraví. Pokud je však kartáček plný bakterií, může se i ta nejpečlivější očista minout účinkem. A věřte, že ten váš skutečně je.

Nezvaní hosté, kteří si neberou servítky

Často zapomínáme na to, že zmíněná pomůcka rozhodně není samočistícím předmětem. I kartáček na sebe nabaluje choroboplodné mikroby – a to mnohdy jen tím, že stojí v koupelně a čeká, až na něj přijde řada. Z tohoto důvodu se klade důraz na jeho pravidelnou dezinfekci, a to zejména v rizikovém období virů, nachlazení a chřipek. No a to je přece právě teď! Jak a čím se něco takového provádí? Zkuste na to jít třeba takhle.

Přítel zvaný ústní voda

Ústní vodu má doma téměř každý, což je velká výhoda. I tato tekutina totiž dokáže kartáček spolehlivě dezinfikovat – tedy pokud v jejím složení nechybí trocha alkoholu. Nechte v ní jmenovaný nástroj se štětinami namočený několik hodin. Využít ovšem můžete i jiné zbraně…

Peroxid vodíku se hodí k mnoha věcem

Není žádným tajemstvím, že se peroxidem vodíku dají léčit bolavé zuby i akné. Tento parťák je také fantastickým úklidovým prostředkem a spojencem, který si poradí s odolnými skvrnami na oblečení. Zatočí ale i s bakteriemi a choroboplodnými zárodky, proto peroxidovou „lázeň“ dopřejte kartáčku alespoň jednou týdně.

I hrnec a voda jsou možnost

Další způsob, jak jmenované dentální náčiní dezinfikovat, představuje obyčejná horká voda. Ano, tušíte správně – jednoduše ho v ní povařte nějaké tři minuty, čímž zlikvidujete všechny nežádoucí bakterie. Někteří se přiklánějí k názoru, že kartáček lze vložit i do myčky nádobí, ovšem musí jít o cyklus bez použití čisticí tablety a leštidel.

Zdroj: healthybuilderz.com, https://dentistingilbert.com/how-to-keep-your-toothbrush-clean/






Celkem 1 komentářů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat