Štěstí dokáže být velmi nenápadné

Že šťastní lidé září jako sluníčka od rána až do večera? Ani náhodou! Na rozdíl od nespokojenosti je štěstí často velmi nenápadné. Jak poznat, že jste šťastní, i když ti možná ani nevíte?

Každý má někdy špatný den – vzbudit se s nafouknutým břichem a oteklýma nohama, v práci stihnout jenom půlku, stres doma… Ale to nemá nic společného s tím, jestli jsme v zásadě v životě šťastní. Spokojenost se totiž pozná podle toho, jak reagujeme.

A protože věci, které děláme, jsou pro nás většinou tak samozřejmé, že ani nepřemýšlíme a nepoznáme, jak šťastní a spokojení vlastně jsme. Chcete důkaz? Žádný problém!

Nevymlouváte se

Omylem jste poslali e-mail špatnému panu Novákovi? Zapomněli jste na rodičák? Při parkování „ozdobili“ sousedovo auto? No, každý dělá chyby. Ale vymlouvat se a ospravedlňovat? To není váš styl. Zatímco druzí hledali výmluvy, vy jste faux pas dávno napravili.

Těšíte se z maličkostí všedních dní

Pokaždé vás těší, když se večer vrátíte domů? Na podzimu milujete, že si zase můžete vzít šálu a večer zapálit vonné svíčky? Vůně ranní kávy vám vyčaruje úsměv na tváři? Gratulujeme! Pak jste štěstí trefili přímo do černého.

Svůj klid si nenecháte vzít

Zácpa, zpoždění vlaku nebo kamarádka, co přijde pozdě – možná to trochu naštve, ale není to důvod ke stresu. Aspoň máte čas na kávu nebo můžete kouknout na zajímavé video.

Nuda? To neznáte!

Vyjít si večer a o víkendu si zajet na výlet je super, ale nemusí to být pořád. Dokážete si totiž užít i volný čas. Ráno se vzbudit bez jasného plánu – to pro vás není žádný problém. Někdy si zkrátka vystačíte sama se sebou. A nemáte v takových chvílích náhodou ty nejlepší nápady?

Umíte odpouštět

I kdybyste chtěla, dlouho se na druhé zlobit nedokážete. Víte totiž, že zpravidla v chování druhých není zlý úmysl. Někdy není zkrátka možné myslet na všechno, nebo je člověk sám v takovém presu, že omylem zraní blízkou osobu.

Problémy jsou jen další úkol

Život většinou neběží podle plánu. No a? Tak se plány zkrátka trochu změní. Problémy pro vás sice překážky, ale vy je dokážete překonat. Stěžovat si, že to nezvládnete? Ani náhodou! Stejně by to ničemu nepomohlo.

Nesrovnáváte svůj život s druhými

Upřímně – existuje tolik různých životů a každý má něco do sebe. Ale vy nekoukáte neustále doprava a doleva a nehledáte u ostatních to, co by vám mohlo také přinést štěstí. Proč? Protože to, co už máte, vás dostatečně šťastné už dělá.

Zdroj: názory autora, https://www.huffpost.com/entry/are-you-really-happy-thes_b_6453500






Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Slaninové brambory

(5 hlasů)

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat