Sprchové návyky nebezpečné pro tělo

Po dlouhém a náročném dni je teplá sprcha nebo vana vítaným rituálem, který zbavuje stresu. Mnoho lidí se však konkrétně při sprchování dopouští mnoha chyb. Nejste i vy vystaveni nebezpečí, které se s každou očistnou kúrou zvyšuje?

Sprchový kout či vana patří k oblíbeným wellness místům každé domácnosti. Ale taky nebezpečným. Co všechno vám hrozí, když si nedáte pozor na své zlozvyky?

Ráno, v poledne i večer

Leckdo si myslí, že díky častějšímu mytí bude zdravější, nicméně z bakteriologického hlediska je to nesmysl. Kvůli frekventovanějšímu umývání pleti se pokožka zbavuje přirozeného mazu a dobrých bakterií, které ji chrání před poškozením. Koupelnová závlaha ráno, v poledne i večer je tak velmi kontraproduktivní.

Horká voda

Horká voda, tedy aspoň v teplotě, kterou snesete, působí konejšivě a relaxačně. Pomyslně odplavuje stres a starosti, ale pro citlivou pleť vhodná není. Obličej je s ohledem na zbytek těla náchylnější k poškození, protože právě tady je pokožka velmi tenká. Vyšší teploty jí nedělají dobře, obecně lépe snáší vodu vlažnou, ne horkou.

Přeceňování mycích hub

Mycí houby a lufy jsou semeništěm bakterií a plísní. Těm se ve vlhkých a teplých podmínkách vyloženě daří. Každá houba by se po použití měla nechat důkladně uschnout, nicméně i tak její „životnost“ končí na maximálně šesti týdnech. Pak je nejvyšší čas na výměnu. Podobný případ je to i u neprodyšné, kupříkladu skleněné misky bez otvorů, která se používá k uskladnění mýdla. Místo ní si pořiďte nějakou, jež umožnuje odtok přebytečné vody.

Používání tekutých vonných mýdel

Došel vám oblíbený sprchový gel, tak sáhnete po klasickém tekutém mýdle, které máte na ruce. V případě, že tohle praktikujete pravidelně, a navíc máte citlivou pleť, ubližujete si. Uvedená mýdla jsou plná chemikálií a aromat, která způsobují podráždění pleti.

Nechávání holicích strojků ve sprše

Pro svůj holicí strojek najděte suché a čisté místo, rozhodně ho nenechávejte na okraji vany nebo v drátěném koši ve sprše, kde se pravidelně dostává do kontaktu s vodou, ačkoli jeho služby nejsou aktuální. Opět platí, že vlhké a teplé prostředí nahrává růstu plísní, které se ve strojku zabydlí dřív, než řeknete švec.

Zdroje: slamxhype.com, spongelle.com






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat