Připravte svůj imunitní systém na setkání s covidem

Jakkoli se celosvětově vědci i lékaři snaží ochránit nás všechny před covidem, naše zdraví máme ve svých rukou. Co můžeme tedy jako jednotlivci udělat, abychom riziko nákazy snížili na minimum?

Už druhým rokem kolují společností mýty a polopravdy o koronaviru samotném, ale i o jeho léčbě. Když se zeptáte lékařů, co dělat, abyste se možné nákaze vyhnuli, všichni se shodnou na jedné věci – připravit imunitní systém. A jak na to?

Větrejte

Větrání je důležité kvůli přísunu čerstvého vzduch, ale i abyste se zbavili nahromaděných virů a bakterií, které se u vás doma usazují. Proto několikrát denně otevřete okna a dveře a pořádně vyvětrejte!

Pohyb na čerstvém vzduchu

Choďte každý den alespoň na půl hodiny ven – na procházku nebo lehký sport. Sportem posílíte zdraví a zvýšíte svoji obranyschopnost.

Pijte dostatek tekutin

Sliznice mají tendenci se v suchém vzduchu vysušovat. Nebezpečí hrozí ale i venku – čím chladnější je totiž vzduch, tím sušší jsou sliznice, které jsou díky tomu náchylnější k usazování virů a bakterií. Proto je dostatek tekutin velmi důležitý.

Čerstvá zelenina a ovoce

Není nutné užívat vitamínové doplňky stravy, lepší je dát si každý den porci čerstvé zeleniny nebo ovoce. Doporučuje se jíst syrová jablka, pomeranče a lesní plody.

Spánek

Ukazuje se, že spánek má velký význam v boji s jakoukoli infekcí. Nedostatek spánku oslabuje imunitní systém, proto choďte spát včas a spěte hodně.

Dodržujte základní hygienické návyky

Základem je samozřejmě mýt si ruce – tak často, jak jen to bude možné. Abyste se zbavili virů a bakterií, doporučuje se mýt si je po dobu alespoň dvaceti vteřin. Vhodnější je ale dvakrát dvacet vteřin – prvních dvacet vteřin je na zbavení špíny, druhých na zbavení se bakterií a virů.

Mějte dobrou náladu

Dělejte všechno, co vám zvedne náladu. Protože pozitivní přístup k životu, optimismus, dobrá nálada a smích, má pozitivní vliv na imunitní systém. Strach a obavy nejsou dobré pro nás, ani pro naše zdraví.

Zdroj: my life, healthline







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat