Hudba napomáhá rovnováze těla i mysli

Hudba tlumí stres a normalizuje krevní tlak, proto je vlastně alternativním léčebným prostředkem. Dokonce vás báječně připraví i na vášnivý večer s partnerem! A jak vám zpříjemní řízení auta, studium nebo sportovní trénink?

Hudba provází lidstvo již od nepaměti. A je to jen dobře! Hodně totiž přispívá k rovnováze těla i harmonizaci mysli. Nevěříte, že mohou mít tóny linoucí se z přehrávače takovou moc? Vědci vaši skepsi vyvrátí!

Vzpruha při sportu i jízdě autem

Je hodně lidí, kteří si svůj obvyklý trénink neumějí bez hudby představit. Nejde jen o to, že je s ní fyzická aktivita daleko příjemnější a snesitelnější, rytmický doping dokáže vybičovat i k mnohem lepším výsledkům. Krásně to potvrzuje třeba studie, kterou zveřejnil britský deník Daily Mail. Z jejích poznatků jednoznačně vyplývá, že poslech oblíbených písní zvyšuje fyzickou vytrvalost a snižuje citlivost na bolest, což se při cvičení pochopitelně náramně hodí. „Vedlejší účinky“ hudby ale pořádně pocítíte i v případě, že zůstanete pouze sedět. Třeba za volantem! Průzkum americké vyšší odborné školy Hampden-Sydney College, která sídlí ve Virginii, prokázal, že osoby, které při jízdě naslouchají rádiu, jsou schopné bez únavy urazit delší vzdálenost. Zajímavé, viďte? A následující poznatky zrovna tak.

Už žádný stres, jen skvělá paměť!

Experti působící na britské Northumbrijské univerzitě jsou přesvědčení o tom, že je hudba velice přínosná pro kardiovaskulární systém, protože pozitivně ovlivňuje srdeční frekvenci a normalizuje tlak. Výzkum uskutečněný kalifornskou Stanfordskou univerzitou zase odhalil, že její poslech snižuje stres a zlepšuje soustředění, neboť přímo působí na pravostrannou síť mozkových oblastí, čímž podporuje veškeré duševní procesy a výkon mozku. Frank Diaz, což je autor knižních publikací a zároveň profesor psychologie z americké Oregonské univerzity, se zase domnívá, že ta správná muzika stimuluje libido a zvyšuje chuť na sex. To je další důvod, proč nebýt doma v tichu!

Zdroje: healthdigezt.com, everydayhealth.com, https://kao-oui.com/why-listening-to-music-is-the-key-to-good-health/, https://www.researchgate.net/profile/Frank-Diaz-3







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:45
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat