Měsíc pro duševní i tělesné zdraví: Den po dni. Startujeme!

Občas stačí maličkosti, abychom dodali svému organismu vše, co potřebuje. Co takhle udělat každý den jeden krok k lepšímu zdraví? Máme pro vás plán na celý měsíc!

V ideálním případě by měl člověk žít zdravě vlastně pořád. Jenže ideál a skutečnost se často velmi odlišuje. Proto zkuste následující měsíční plán – vaše tělo (i vaše mysl) vám bude vděčné! Budete mít více energie, snáze budete zvládat stres a také pověstnou jarní únavu.

Den první

Vyluštěte křížovku nebo sudoku. Procvičíte mozkové závity, zlepšíte soustředění a zbavíte se stresu.

Den druhý

Kupte si brusinkový džus a vypijte ho velkou sklenici. Kromě vitaminů a antioxidantů ještě získáte preventivní prostředek v boji proti infekcím močových cest.

Den třetí

Běžte na slunce! Sluneční svit ovlivňuje příznivě hladinu cholesterolu, snižuje krevní tlak, posiluje imunitu, bojuje s depresemi… Nezapomeňte ovšem na ochranný krém s UV faktorem!

Den čtvrtý

Počítejte kalorie u každého jídla, které zkonzumujete. Stravujte se tak, jak jste zvyklí. Celkový počet kalorií vám napoví, jestli jich denně nespořádáte zbytečně velké množství (nebo naopak malé). Pokud ano, upravte jídelníček (nejen pro tento den – pro všechny).

Den pátý

Běžte se večer na hodinku projít – nezáleží na tom, jestli vyrazíte s partnerem, kamarádkou nebo dětmi. Prostě si namísto televize apod. běžte vyčistit hlavu někam ven.

Den šestý

K večeři si dejte rybu. Omega-3 mastné kyseliny jsou velmi důležitou živinou ovlivňující celou řadu procesů v organismu, která nám ale často schází.

Den sedmý

Ignorujte sociální sítě a většinu médií. Místo večerní televize si naordinujte čas s rodinou (nebo třeba s knihou).

Den osmý

Soustřeďte se na pitný režim. Přes den vypijte 10 sklenic vody, pokud si dopřejete kávu, jež odvodňuje, přidejte ještě dvě sklenice. Snažte se pitný režim dodržovat i další dny.

Den devátý

Řekněte sbohem přejídání ze stresu, úzkosti, strachu nebo nudy. Raději se něčím zabavte a rozptylte, ale hlavně nechoďte vybílit lednici!

Den desátý

Běžte si brzy lehnout – vypočítejte si odchod do postele tak, abyste si zajistili osm hodin nerušeného spánku. Budete mít více energie!

Den jedenáctý

Zasvěťte tento den smíchu – nejenže zvedá náladu, ale také posiluje imunitu. Pozvěte přátele nebo si pusťte oblíbenou komedii.

Den dvanáctý

Soustřeďte se na opravdu poctivé mytí rukou. Nejen před každým jídlem nebo po každé návštěvě toalety (obojí je samozřejmost), ale i kdykoli jindy. A neodbývejte to – ruce si myjte mýdlem a teplou vodou po dobu nejméně 15 vteřin.

Den třináctý

Dopřejte si hrnek zeleného čaje. Obsahuje důležité antioxidanty a pomáhá spalovat tuky.

Den čtrnáctý

Dopřejte si (nejlépe čerstvou) zeleninovou šťávu. Ať už si ji vyrobíte sami nebo koupíte v obchodě – dodáte tělu spoustu vitaminů a minerálů.

Den patnáctý

K snídani si dejte jogurt. Prospívá zažívání a podporuje imunitu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

78 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
187 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:29

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat