Výhody akupunktury na chronickou bolest

Akupunktura je dnes jednou z nejpopulárnějších praktik tradiční čínské medicíny na Západě. Na co pomáhá? A bolí?

Akupunktura je holistická zdravotní technika, která vychází z praktik tradiční čínské medicíny, ve kterých vyškolení lékaři stimulují specifické body na těle vpichováním tenkých jehel do kůže. První otázka, kterou si většina lidí klade, je: "Bolí akupunktura?"

Překvapivě, ačkoli se v akupunktuře používají jehly, ošetření je relativně bezbolestné. Ve skutečnosti je jedním z nejoblíbenějších použití akupunktury snížení chronické bolesti v celém těle přirozeným způsobem, bez potřeby léků, které mohou způsobit nežádoucí vedlejší účinky.

Jak funguje akupunktura?

Akupunktura se obvykle provádí ručně, přičemž vyškolený lékař opatrně zavádí jehly do konkrétních bodů na těle velmi mělce do kůže. Obvykle se používá asi 10 až 20 tenkých jehel. Jehly jsou tak malé, že by se jich hned několik vešlo do klasické odběrové jehly, takže proces je pro většinu lidí bezbolestný.

Akupunkturní body jsou specifická místa na těle, na která se akupunkturní léčba zaměřuje. Tradiční čínská medicína vysvětluje akupunkturu jako techniku ​​pro „vyrovnání toku energie nebo životní síly“ a této energie lze dosáhnout stimulací malých specifických kanálů v těle.

Praktici čínské medicíny věří, že existuje tok, známý jako „chi“, který se nachází v určitých „meridiánech“ v celém těle. Má se za to, že chi je to, co odděluje nemocné od zdravých – a když chi není vyvážené, může se objevit nemoc, bolest, špatný spánek a únava.

Celkově je na těle 14 hlavních meridiánů energetických kanálů se stovkami bodů umístěných podél každého meridiánu, kam se zavádějí akupunkturní jehly. Patří mezi ně asi 360 různých bodů na rukou, pažích, chodidlech, hlavě, zádech a nad pohlavními orgány. Víra spočívá v tom, že lehkým zapichováním jehel do určitých bodů na těle lze napojit proud chi a obnovit rovnováhu energie pacienta.

Použití akupunktury

V současné době se akupunktura používá k léčbě stavů, jako jsou svalové křeče a bolesti, chronické problémy a bolesti zad, bolesti hlavy, včetně snížení frekvence a intenzity migrén, artróza, alergie, zažívací problémy a deprese.

Považuje se za bezpečnou léčbu mnoha běžných příznaků během těhotenství – ke zmírnění fyzické a emocionální zátěže – a také po narození dítěte, aby pomohla s jakoukoli náladou, depresí, duševními nebo fyzickými příznaky, které může matka zažít. Může se dokonce použít těsně před porodem. Existuje několik akupunkturních bodů, kterým se vyškolený akupunkturista během těhotenství vyhýbá.

Zdroj: názory autora, www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK532287/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3996195/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočková polévka

(1 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat