Přizvěte k hubnutí akupunkturu

Pokud chceme zhubnout pár kil, jako první nás napadne dieta a sport. Ale jde to snad jednodušeji? Řešením by mohla být akupunktura. Tak co je na tom pravdy?

Akupunktura patří k tradiční čínské medicíně. Ta vychází z toho, že naše životní energie proudí v těle určitými meridiány. Pokud jsou tyto dráhy narušeny, dochází k onemocněním a jemnými, tenkými jehličkami zavedenými do příslušných akupunkturních bodů, je možné tyto blokace uvolnit. Životní energie, čchi, může pak znovu proudit tělem a to je opět v rovnováze.

Akupunktura má údajně vliv i na naši tělesnou hmotnost – obzvlášť, pokud je použita na uchu. Zde totiž existují body, kterými je možné stimulovat všechny orgány lidského těla. To objevil už v roce 1951 francouzský lékař Paul Nogier. Pokud byste tento způsob chtěli vyzkoušet takříkajíc na vlastní kůži, objednejte se na akupunkturu raději u klasického lékaře. Lékařů, kteří spojují klasickou medicínu s čínským uměním, je i v České republice už hodně.

Teď to trochu píchne

Poté, co vás lékař vyšetří a najde příčinu vaší nadměrné váhy, píchne akupunkturní jehličky do určitých bodů, které mají přímý vliv na trávící orgány, aby povzbudil metabolismus. Kromě toho je možné píchnout jehličky i do bodů duševní rovnováhy, které mají zmírnit pocity hladu, respektive uspíšit pocit sytosti. Tato metoda může samozřejmě dále pomoci při odbourávání stresu, který vzniká při nespokojenosti s váhou.

Kromě klasické metody akupunktury je možné nechat si zavést speciální trvalé jehličky. Z ucha vystupují jen nanejvýš jeden milimetr a přelepují se náplastí. Podle diagnózy je možné nosit jehličky od jednoho až do pěti dnů.

Pomáhá tedy akupunktura při hubnutí?

Vědci stále na významu akupunktury při hubnutí pracují. Například v roce 2014 zveřejnili korejští vědci v britském lékařském časopise závěry, ze kterých je patrné, že je to možné. Zjistili, že u zkoumaných vzorků se po provedení akupunktury snížila hodnota BMI o šest procent. K dalším závěrům je však potřeba provést podrobnější studie.

Bohužel ani akupunktura není zázračná a tak, pokud se nebudete hýbat a stravovat zdravě, nepomůže. Takže je nutné, pokud se pro tuto metodu rozhodnete, brát akupunkturu jen jako doplněk  dietního plánu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat