Zahoďte vstupenky do fitka: Cvičení si stačí představovat a svaly se zpevní!

Sílu meditace a imaginace znají východoasijská učení a duchovní směry už tisíce let. Nově jejich moc objevují také západní vědci, kteří zjistili, že když si člověk intenzivně meditativní imaginací představuje cvičení, jeho svaly se skutečně zpevní a jejich hmota přestane slábnout.

Intenzivní myšlení na cvičení a představování si, že člověk cvičí, může mít stejné účinky na postavu jako skutečné cvičení,“ tvrdí autoři z Ohia v článku, který otiskl odborný časopis Journal of Neurophysiology.

Vědci z Ohio University sestavili dva týmy zdravých osob, přičemž jedna skupina si krom posilování pravidelně každý den intenzivně představovala, že posiluje, zatímco druhá chodila do posilovny bez instrukcí. Po čtyřech týdnech byla první skupina mnohem silnější a měla více svaloviny než ta druhá.

„Naše objevy dokazují, že tělo a mysl jsou mnohem propletenější, než jsme si mysleli,“ tvrdí vědci z Ohio University.

Navíc ty osoby, které cvičily a provozovaly také imaginativní cvičení, měly mnohem silnější mozek, neboť u nich došlo k výraznějšímu posílení neuromuskulárních drah.

Imaginativní cvičení by sice nemělo nahradit skutečný pohyb, který má blahodárný vliv také na srdce a cévy, ale může pomoci těm, kteří jsou dočasně nepohybliví či sportovat z nejrůznějších příčin nemohou.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat