Posilování vs. běhání: Kdy zhubnete tuk na břiše rychleji?

Ačkoli se mnozí vysmívají machistům z posiloven, když se snaží uzvednout obří činky a všemožně u toho supí a hekají, podle vědců z Harvardovy univerzity jsou to vítězové v tažení proti tuku na břiše. Při zvedání činek se hubne břicho rychleji než při běhu či jízdě na kole.

Po Novém roce zamíří do posiloven miliony lidí s předsevzetím – udělat něco pro své zdraví a zhubnout vánoční nadváhu. Už v březnu to většina z nich zase vzdá. Ale pokud chce někdo rychle a úspěšně shodit pneumatiky z břicha, musí začít posilovat a nevěnovat se jen aerobním cvičením.

„Posilování bylo mnohem účinnější v udržování plochého břicha než aerobní cvičení, kam řadíme běh a jízdu na kole. Muži, kteří posilovali dvacet minut denně, měli méně břišního tuku s postupujícím věkem než muži, kteří stejný čas trávili během,“ tvrdí vědci z Harvardovy univerzity.

Optimálních výsledků a nejlepšího zdraví lidé dosáhnou v kombinaci posilování a aerobních aktivit.

„Odporové cvičení nebo ideálně v kombinaci s aerobním cvičením může pomoci starším dospělým snížit objem tuků na břiše a uchovat jim pevné kosterní svalstvo,“ tvrdí doktorka Rania Mekaryová z Harvardovy univerzity.






Celkem 3 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Želví maso

(2 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat