6 důvodů, proč milovat česnek

Česnek je rozporuplná rostlina. Na jedné straně má specifickou chuť a nikterak vábnou vůni (zvláště chystáte-li se mezi lidi), na straně druhé patří mezi nejzdravější pochutiny, kterými nás Matka příroda oblažila.

Jak česnek konkrétně prospívá našemu zdraví?

1. Pomáhá v boji s akné

Hledáte-li čistě přírodní léčbu na akné, česnek je ideální. Obsahuje alicin, silnou protizánětlivou a antibakteriální látku, která si s pupínky hravě poradí.

2. Působí proti vypadávání vlasů

Pokud vás trápí úbytek vlasů, sáhněte po česneku. Není sice nejvoňavější vlasovou maskou, ale zato účinnou. Obsahuje totiž keratin, který stimuluje růst vlasů.

3. Bojuje s nachlazením

A alicin v hlavní roli podruhé – je skvělým přírodním antibiotikem, navíc působí i proti virům. Pokud vás tedy trápí nachlazení nebo viróza, vsaďte na česnek.

4. Snižuje krevní tlak

Je to fakt potvrzený vědeckými studiemi – pravidelné užívání doplňků stravy s vysokým obsahem extraktu z česneku dokáže u lidí trpících hypertenzí snížit krevní tlak.

5. Působí preventivně proti kardiovaskulárním nemocem

Česnek působí pozitivně na snížení hladiny „škodlivého“ LDL cholesterolu, čímž snižuje pravděpodobnost vzniku chorob srdce a cév.

6. Zlepšuje zdraví kostí

Česnek kromě jiných příznivých látek obsahuje i zinek, mangan, vitamin B6 a C. A to jsou živiny, které se podílejí na zdraví našich kostí. Někteří vědci spekulují, že by mohl být česnek účinný v prevenci osteoporózy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pizza šneci

(2 hlasů)

Pečený losos s chřestem

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat