Jste chaotická a nervózní? Pak se smiřte s faldíky!

Epidemii obezity trápící populaci v Severní Americe a v Evropě lze vykládat různě. Někdo se zaměřuje na životní styl, na stravu, jiný se zabývá psychickými proměnnými. A švýcarští vědci jsou těmi, kdo tvrdí, že za obezitu mohou některé osobnostní rysy. Lidé extrovertní, neurotici a jedinci s neschopností organizovat sebe i svůj život jsou totiž obézní mnohem více než introverti, emočně stabilní a svědomití lidé.

Lidé otevření a vstřícní jedí více ovoce, zeleniny a salátů, zatímco jedí méně masa. Svědomití a pečliví lidé netrpí konzumací „ze stresu“ a kvůli emočnímu uklidnění. Extroverti si naopak volí jídla tučná, pijí více alkoholu a méně se trápí skladbou svého jídelníčku. Neurotičtí lidé jsou nejčastěji těmi, kdo se přejídají kvůli uklidnění, dopouštějí se tzv. komfortní konzumace. Pojídají tučná a sladká jídla, aby překonali negativní emoce.

„Zjistili jsme, že osobnostní rysy člověka ve skutečnosti určují to, proč on či ona jedí a co on či ona jedí. Nedostatek svědomitosti vede lidi k impulzivnímu příjmu potravy a k neschopnosti se ovládat v přítomnosti lákavých jídel, která jsou velmi chutná a hezky voní,“ vysvětluje autorka doktorka Carmen Keller v článku pro New York Magazine.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:13
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:12
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat