Potraviny, které vám pomohou se štíhlou postavou do plavek

Ačkoli se zdá, že do léta je ještě daleko, pokud toužíte po štíhlých křivkách do plavek, začít se snahami o ně byste měla začít už teď. A my vám poradíme, jaké dobroty rozhodně zařadit do svého jídelníčku, abyste si hubnutí usnadnila.

Listové druhy zeleniny

Jaro je skvělým obdobím pro nejrůznější saláty (mají sezónu), ale také pro špenát a další zelené listy, které se dají proměnit v úžasnou večeři – obsahují spoustu hodnotných živin, především vitaminy A nebo C, minerály železo či vápník. A také jsou snadno stravitelným zdrojem vlákniny, která našemu zažívání dělá moc dobře (takže nehrozí nafouknuté bříško).

Vejce

A od vlákniny k proteinům, a rovnou jedněm z nejkvalitnějších, co nám příroda nabízí. Bílkoviny totiž pomáhají vyživovat svaly. Navíc vejce obsahují aminokyseliny, které nám pomáhají zůstat déle zasycení, a tak díky nim nemáme brzy hlad.

Ryby

A když už jsme u bílkovin, nemůžeme zapomenout na ryby. Jsou také skvělým zdrojem proteinů pro ty, kdo se snaží zhubnout. Ryby typu losos pak obsahují vysoký podíl zdraví prospěšných omega-3 mastných kyselin.

Semena, ořechy

Antioxidanty obsažené v oříšcích a nejrůznějších semenech (dýně, sezam apod.) společně s „hodnými“ tuky pomáhají předcházet onemocněním srdce a cév. Kromě toho dokáží zasytit, takže jsou skvělou alternativou ke svačině. A nezpůsobují nafouklé břicho!

Červené papriky

Také ony obsahují spoustu vitaminů a antioxidantů (vitamin C, betakaroten), ale navíc podporují trávení a posilují metabolismus. A to je rozhodně užitečné, když potřebujete zhubnout do plavek.

Máta

Máta je úplným zázrakem, když potřebujete upravit zažívání. A tak ji do svého jídelníčku určitě zařaďte – od čajů (ze sušených i čerstvých listů) až po doplněk salátů.

Chilli, zázvor, kurkuma a spol.

Když už jsme u pochutin a ochucovadel z přírody, nelze opomenout některé druhy koření, které podporují trávení a metabolismus nastartují jako máloco. Zkrátka si okořeňte život. Doslova!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat