Elixír zdraví pro srdce: »Obyčejné« datlové pecky

Každá oblast na planetě Zemi poskytuje hojnost plodů a bylin, které při užívání působí blahodárně na oběhovou soustavu člověka. Nejstarší kultury pocházely ze subtropických oblastí kolem Středozemního moře a na Blízkém východě, kde se už po tisíce let konzumuje hojnost granátových jablek a datlí. Právě tyto plody jsou skutečným elixírem zdraví pro srdce a cévy. Nejcennější jsou pak pecky z datlí.

Jen půl sklenice šťávy z granátového jablka a hrst datlí zkonzumovaná i s peckami může ochránit srdce a cévy do vysokého věku. Tyto plody jsou totiž bohaté na antioxidanty. Zajímavé je, že jich je nejvíce právě v semenech datlí. Ty je možné rozemlít na pastu a tu užívat po lžičkách každý den. I když však člověk nebude jíst pecky, datle a šťáva z granátového jablka působí společně blahodárněji než každé ovoce zvlášť.

„V experimentálních laboratorních pokusech jsme prokázali, že nejlepší prevencí aterosklerózy je trojkombinace šťávy z granátových jablek, datlí a datlových pecek,“ tvrdí profesor Michael Aviram z Izraele.

Zmíněná trojkombinace snižuje oxidativní poškození v cévních stěnách a také hladinu nezdravého cholesterolu v krvi.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat