Chyby, které při hubnutí děláte. Proto se vás drží tuk

Tuk na břiše je jeden z nejrychleji přibývajících, a tak nám nepříjemně zvětšuje obvod pasu. Co děláme špatně, když se ho pokoušíme zhubnout?

Přirozeně se vyskytující břišní tuk je zcela normální stav. Chrání nám žaludek, střeva a další jemné orgány. Ale příliš mnoho tohoto tuku už může být nebezpečné pro vaše zdraví. Zvětšené tukové buňky hluboko ve vašem břiše – takzvaný viscerální tuk – vytvářejí tukové hormony, které cestují do vašich střev a orgánů a mohou způsobovat zánět, který zase může přispět k problémům, jako jsou srdeční choroby nebo cukrovka. Tento břišní tuk způsobuje zvětšování obvodu pasu, ale má tendenci rychle se odbourávat při snaze spálit celkové množství tuku. Proto je dobré při cestě za štíhlým tělem vyvarovat se chyb, které mnozí z nás jistě děláme. Nabízíme vám proto seznam těch nejčastějších, které v našem těle zpomalují nebo zabraňují spalovat tuky navzdory naší snaze.

Příliš nízkotučná dieta

Pokud se chceme zbavit břišního tuku, je dobré jíst pravidelně specifický tuk - mononenasycené mastné kyseliny. Tento tuk má silné sytící účinky, takže vám pomáhá sníst méně nekvalitních potravin. Každý den se tedy snažte přidat si do jídelníčku malou porci těchto tuků, najdete je v pochoutkách, jako jsou ořechy, polévková lžíce olivového oleje, nebo čtvrtka avokáda - přidejte je vždy k obědu nebo k večeři.

Příliš mnoho stresu

Ženy s příznaky deprese mají mnohem vyšší pravděpodobnost, že břišní tuk bude v jejich těle více zastoupen než u žen bez výraznějších projevů deprese či stresu. Souvisí to i s tím, že deprese je spojena s nedostatkem fyzické aktivity a špatnými stravovacími návyky. Nejlepším lékem na depresi je cvičení. Zlepšuje hladinu chemických látek v mozku, které regulují metabolismus tuků, ale i vaši náladu. Cvičení také pomáhá zvýšit vaši motivaci dělat jiné věci, než je setkávání kamarády a různé dalsí společenské aktivity... Pokud jste ale i tak zklamaní, že vám cvičení vůbec nepomáhá v boji s depresí, rozhodně není hanbou jít za vhodným terapeutem.

Pijete slazené nápoje

Jednoduché sacharidy, cukry, jsou jednou ze základních složek slazených nápojů. Pití těchto nápojů způsobí, že hladina cukru v krvi atakuje rychle špičkové hodnoty, to zase spustí záplavu inzulinu - hormonu, který motivuje vaši játra k ukládání viscerálního tuku. Řešením je zařazení ovoce do jídelníčku a zároveň úplné vynechání zmíněných slazených nápojů.

Vynecháváte hořčík ve své denní dávce minerálů

Hořčík reguluje více než 300 funkcí v těle. Není tedy divu, že lidé, kteří ho konzumují více, mají nižší hladinu krevního cukru a inzulinu než lidé, kteří ho konzumují minimálně nebo vůbec. Přidejte tedy do svého jídelníčku potraviny bohaté na hořčík, jako je listová zelenina, banány nebo sójové boby.

Často pijete dietní nápoje

Mnoho lidí, kteří kvůli snížení denního příjmu kalorií pijí nápoje slazené umělým sladidlem, mají větší tendenci ukládat viscerální tuk než lidé, kteří si dopřávají slazené limonády. Tyto nápoje totiž vyvolávají mnohem větší chuť k jídlu a při konzumaci potravin toho sníte vždy o něco víc, než by bylo vhodné. Pokud nejste schopni odstranit nevhodné potraviny a nápoje z jídelníčku, řešením není nahradit je dietní verzí s umělými sladidly, ale spíše postupně snižovat příjem kalorií snižováním množství nevhodných potravin a nápojů, nikoli jejich úplným a náhlým vynecháním.

Nadměrný příjem alkoholu

Pivo a víno, tvrdý alkohol. Jejich častou konzumací si můžeme vyvolat abdominální obezitu. Víno z této trojice vypadá jako nejnevinnější alkohol, ale není tomu tak. Nadměrné množství jakéhokoli typu alkoholu vede k nárůstu tělesné hmotnosti u mužů i u žen. Řešením je úplné vynechání alkoholu z pravidelné konzumace, nebo alespoň jeho výrazné omezení. Snažte se vedle alkoholu pít větší množství vody, to může zabránit chuti na další dávku.

Vaše jídla jsou až příliš jednobarevná

Zářivě barevné ovoce a zelenina jsou přesycené vitamínem C, což snižuje hladinu kortizolu v těle. Navíc pestrobarevná strava dodá další potřebné živiny do těla a umí výrazněji nasytit než méně barevná, fádní strava. Přidejte si tedy do vašeho jídelníčku co nejvíce barev, ať váš talíř hýří nejrůznějšími odstíny.

Příliš nízká intenzita kardio tréninku

Při standardním kardio tréninku často dochází k tomu, že si tělo na stále stejnou zátěž zvykne. Pokud si nehlídáte srdečný puls, rychle se dostanete do zóny bez účinku v podobě spalování tuků. Je vhodné, aby kardio trénink byl dostatečně intenzivní, ale zase ne příliš. Občasné zařazení intervalových tréninků mezi běžné kardio tréninky zase zlepší výkonnost vašeho metabolismu. Řešením je tedy sledovat svůj puls, tak abyste stále byli v efektivní spalovací zóně. Zařazením intenzivního tréninku zase stimulujete svůj metabolismus pro ještě větší efekt při spalování břišního tuku.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat