Chcete spálit břišní tuk? Kupte třešně!

V nížinách je sezóna třešní skončena, ve středních polohách končí, a kdo má chuť na peckovice těchto stromů, musí za nimi už jen do hor. Velké množství by si jich měl dopřát každý, kdo má zvýšený objem tuků v oblasti břicha a komu hrozí onemocnění srdce. Třešně jsou totiž hotovým zázrakem přírody, neboť obsahují velké množství látek působících blahodárně na oběhovou soustavu. Podle vědců z Oregonu ale tyto látky odbourávají také nebezpečný tuk v oblasti břicha.

Kdo se tak v sezóně třešní tímto ovocem cpe, může pozorovat, že mu na břiše tukové zásoby postupně mizí.

Konzumace třešní souvisí s několika na zdraví blahodárně působícími účinky. Tak za prvé pomáhá snižovat záněty ve svalové tkáni a cévách, takže sportovci konzumující třešně či čerstvou šťávu z nich trpí mnohem méně bolestmi svalů a kloubů po náročném tréninku. Omezení zánětů v oporné a pohybové soustavě má pozitivní vliv také na artritidu, tedy při konzumaci třešní se výrazně snižuje bolestivost kloubů. Látky obsažené v třešních ale rovněž odbourávají nebezpečný tuk v oblasti břicha, a pokud člověk konzumuje pravidelně třešně či šťávu z nich, neukládá se mu tolik tuku v těle, i když konzumuje energeticky vydatnější stravu.

Třesně jsou bohaté na barviva antokyany, která působí v těle jako mocné antioxidanty. A blahodárné účinky pozorovali vědci v několika studiích z různých částí světa především v oběhové soustavě. Antokyany omezují záněty v cévách, brání ukládání tuků na jejich stěnách a pomáhají předcházet řadě onemocnění oběhové soustavy.

„Antioxidanty zvané antokyany dokážou velmi účinně omezovat záněty ve všech tkáních, v cévách i svalovině včetně té srdeční,“ tvrdí doktor Kerry Kuehl z Oregon Health & Science University.

Stejně jako třešně působí na zdraví člověka i jejich příbuzné – višně. Ty obsahují antokyanů ještě více než jejich sladší a oblíbenější příbuzné.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat