Unudit k smrti se skutečně lze

Žádná nuda na světě nemůže být tak obrovská, že by člověka unudila k smrti. Přesto každý z nás alespoň jednou prohlásil, že ho nějaká nudná činnost, představení či školní hodina málem připravila o život. Ovšem podle britských odborníků má tohle rčení své opodstatnění, protože dlouhodobý vliv nudy skutečně může způsobit předčasnou smrt.

Lidé nudící se často a po dlouhé úseky během dne totiž častěji onemocní chorobami srdce a cév a častěji také podlehnou infarktu či mrtvici.

Odborníci z University College London sledovali na sedm tisíc úředníků po dobu pětadvaceti let. Ti, kteří uváděli nejčastěji, že se nudí, umírali náhle v nízkém věku o 40 procent více než ti, jimž připadal život zábavný.

Přitom nuda nepůsobí negativně na zdraví jen přímo, ale také nepřímo. Znudění lidé totiž vedou nezdravý život, častěji podléhají svodům alkoholu a cigaret a méně se pohybují.

Britský psycholog Graham Price pak nabízí v rámci prevence nudy jednoduchý recept, jak si pomoct. „Místo přemýšlení já, já, já, by měli začít myslet na to, co by mohli udělat pro druhé, pro svou rodinu, přátele, kolegy či šéfa,“ představil Price recept proti nudě.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat