Štíhlá postava je pro ženu důležitější než spokojený milostný život

Když žena zhubne a je štíhlá, její pocity štěstí jsou silnější, než když má uspokojivý milostný život. Ze čtyřiadvacetileté rozsáhlé studie vyplynulo, že změna váhy směrem ke štíhlosti má na ženskou náladu a duši větší vliv než její partner a milostný život.

Být obézní je pro ženu podle těchto závěrů mnohem horší než být bez chlapa. Naopak být štíhlá jí dodá více spokojenosti než být zadaná.

„Pracovala jsem s mnoha ženami s nadváhou a na tělesnou váhu myslím stále. Ale to nemají zasunuto někde vzadu, ale mají to přímo na mysli, protože žijeme ve společnosti, kde se neustále hodnotí a řeší tvar, velikost a atraktivita. Lidé, kteří jsou obézní, jsou stigmatizováni lidmi, kteří si myslí, že jsou obézní, protože jsou hloupí nebo líní nebo se o sebe nestarají,“ tvrdí psycholožka Pam Spurrová.

Být dnes nezadaná navíc už nemá žádnou negativní konotaci a mnohdy je to naopak symbol ženské síly a nezávislosti. Proto váha souvisí s emocemi a náladou silněji než právě status.

Přesto je tu jedna naděje pro pány. Pokud jejich žena s nimi myslí více na budování domova a zakládání rodiny, pak je skutečně miluje. Když ale myslí víc na kariéru, mnohdy to bývá známkou toho, že není tím pravým. Nic však neplatí bez výjimek.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat