Imunita v horkých dnech. Nepodceňujte nástrahy léta!

V chřipkových epidemiích o svou imunitu pečujeme, jak se dá. Jenže pak se zima a jaro vytratí a s nimi i přímé ohrožení v podobě chřipkových virů. Ovšem bylo by chybou si myslet, že na náš imunitní systém neútočí mikroorganismy v horkých letních dnech!

Jak tedy pomoci naší imunitě, aby odolala všem nástrahám léta?

1. Využijte sezóny

Léto je obdobím ovoce a zeleniny. Tak toho pořádně využijte! Jsou plné antioxidantů, vitaminů, minerálů, vlákniny… A pro horké dny jsou ideálním osvěžením.

2. Hýbejte se

Kdy jindy utužit tělo sportem než v létě? Máte tolik možností na výběr! Když se budete věnovat pohybové aktivitě 30 až 60 minut denně, posílíte imunitu nejen pro letní měsíce, ale i po zbytek roku!

3. Hydratujte tělo

V horkých letních měsících je důležité dodržovat pitný režim. Ale zapomeňte na sladké limonády či těžké a cukru plné hutné džusy! Ty vašemu organismu rozhodně neprospějí. Vsaďte na vodu (ochuťte ji plátkem citronu, okurky nebo zázvoru, aby nebyla tak nudná). Kromě hydratace dokáže z těla vyplavit toxiny a tím pomoci imunitě. Skvělým tipem jsou i bylinkové nebo zelené čaje.

4. Usmívejte se

Stres a starosti nepomáhají našemu organismu (o imunitě ani nemluvě) v žádném ročním období a v létě, kdy navíc bojujeme v horkem, už vůbec ne. Proto se snažte být co nejvíce optimističtí, odpočívejte, zahajte tažení proti stresu, zkrátka se více usmívejte!

5. Pomozte si probiotiky

Snad v žádném období nečíhá na naše zažívání tolik nástrah jako v létě. A tak pečujte i o něj. Zařaďte do svého jídelníčku dostatek probiotik. Koupit je samozřejmě můžete v lékárně v tabletkách, ale stejnou službu vám prokáží i kysané mléčné výrobky – jogurty, kefír, podmáslí...







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:01
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat