I koupelna si zaslouží vaši pozornost

Chceme-li obměnit vzhled našeho bytu, obvykle nás napadne vyměnit několik věcí například v obývacím pokoji nebo v kuchyni. Ale jedna místnost je minimálně stejně navštěvovaná jako tyto prostory – koupelna. Takže, proč se při proměnách nezaměřit i na ni?

Nemusíte si kupovat novu vanu nebo sprchový kout – stačí pár maličkostí a vaše koupelna bude jako nová.

Pryč s nimi

Poličky a skříňky ve většině koupelen přetékají nejrůznějšími produkty. Přitom jen zlomek z nich skutečně používáme a poměrně velká část už má prošlou expirační lhůtu. Takže začněte u nich. Vyházejte bez milosti všechno nepotřebné. Nepoužili jste to drahé tělové mléko doteď? Pravděpodobně ho nepoužijete ani v budoucnu. Takže pryč s ním. Máte všude lahvičky s mikroskopickými zbytky sprchových gelů či šamponů? Věřte, můžete si tisíckrát říkat, že je jednou využijete, ale ve skutečnosti si načnete další balení, protože se už těšíte na nový produkt a na ten starý už nemáte náladu.

A to samé platí i o dekorativní kosmetice – pokud jste si koupila nevyhovující odstín make-upu nebo očních stínů a je vám líto skoro nepoužité balení vyhodit, zapomeňte na sentiment – ani v létě nebudete tak opálená, aby na vás ten který výrobek vypadal přirozeně, nikdy si nekoupíte takové šaty, aby k nim barvou ladil… Když se bez milosti zbavíte výše uvedených nepotřebných věcí, získáte najednou spoustu prostoru pro lahvičky a krabičky, které se vám povalují jen tak na umyvadle či vaně, protože pro ně dříve nebylo v polici místo.


Foto: Ikea

Proměna za pár korun

Poměrně častou stálicí jsou v koupelně předložky a sprchové závěsy. Sem tam je vypereme, respektive umyjeme, ale několik let se vlastně jinak ani nepohnou z místa. Co na tom, že na závěsu se objevila trhlinka (a ani děti, ani váš čtyřnohý mazlíček se k ní nechce hlásit), izolepa všechno spraví, nebo že plyšová předložka už tak docela nepohlcuje vodu, protože přišla o polovinu vláken. Vždyť je to jen koupelna. Zkuste je ale jednou za čas vyměnit. A nebojte se barev, prostor koupelny krásně oživí. Navíc dnes už pořízení předložky či sprchového závěsu není nijak nákladnou záležitostí – chce to jen obejít pár obchodů, určitě si vyberete.


Foto: Ikea

Netradiční ozdoby

Všimli jste si, že má většina lidí na stěnách v bytě obrázky, ale téměř nikdo nepověsí žádný obraz či fotografii v koupelně? Jistě, pověsit drahou malbu do místnosti, kde je vlastně neustále vlhko, by byla nejspíš hloupost, ale fotku v plastovém rámečku nebo obrázek za pár korun si vaše koupelna jistě zaslouží.


Foto: Ikea

A podobně je to s květinami. Máme je po celém bytě, ale koupelně se vyhýbáme. U květin nicméně hodně záleží na prostoru místnosti. Bydlíte-li v klasickém panelákovém bytě, jste nejspíše rádi, že se vám do koupelny vejde pračka (která je tam přece jen potřebnější než fíkus) a na nic dalšího už zkrátka není místo. Pokud ale máte tu možnost (a především okno), umístěte sem nějakou nenáročnou a vlhkomilnou rostlinu (měla by být rozhodně i tak nenáročná na světlo). Jestliže nemáte v koupelně zdroj přirozeného světla, můžete do ní občas umístit vázu s řezanými květinami.
 






Celkem 1 komentářů

Kate,OWLs
11.06.2011

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat