Co budete potřebovat první týdny po porodu

Máte-li před porodem (zvláště pak prvního dítěte), bude pro vás první týden (ale i dva nebo třeba šest) po porodu pravděpodobně dost náročný. Připravte si tedy předem několik věcí, které budete jistě potřebovat.

Zasloužilé maminky vám potvrdí, že vaším cílem v prvních dnech a týdnech po porodu bude, abyste vy a vaše novorozené miminko ve zdraví přežily. O nic jiného ani nijak zvlášť neusilujte. Na prvním místě je skutečnost, že jste máma.

Pokud máte tu možnost, nachystejte si některé věci dopředu. Co tedy budete s největší pravděpodobností potřebovat?

1.    Pomoc

Možná žijete v představě, že zvládla-li jste doteď tolik věcí najednou, nemůže vás příchod dítěte rozhodit. Jenže, co když budete třeba rodit císařským řezem, nebo budete mít poporodní depresi? A nebo budete prostě příliš unavená na základní domácí práce? Zkrátka, nebojte si říct o pomoc. Zapojte partnera, maminku, kamarádky… Budete se moci nerušeně věnovat svému mimču.

2.    Spoustu čistých věcí pro miminko

Náhradní pár dupaček, zásoba plenek, osušek, ručníků apod. stále po ruce se prostě hodí. Vyhnete se tak situacím, kdy budete o půlnoci prát, protože zjistíte, že si vaše dítko právě poblinkalo poslední čistou košilku.

3.    Rozptýlení

Občas si prostě budete muset od všeho na chvilku odpočinout a odvést myšlenky od svého potomka. Na tom není nic špatného. Nebo prostě nebudete moct usnout či nebudete mít chuť vyplnit těch deset minut, kdy váš drobeček spinká, uklízením. Pak se hodí oblíbená kniha nebo oblíbený film. Odpočinek si rozhodně zasloužíte!

4.    Odsávačka

Tu budete samozřejmě potřebovat za předpokladu, že budete kojit. S odsávačkou můžete překonat případné prvotní problémy s kojením, aniž byste musela začít dávat dítěti umělou stravu (to by byla škoda, mateřské mléko nic nenahradí).

5.    Čisté a hlavně pohodlné oblečení

Může se stát (a pravděpodobně se to i stane), že nějakou dobu po porodu nebudete schopné nasoukat se do svých oblíbených těsných džínů, protože to prostě bude příliš nepohodlné. Takže se ve skříni rozhlédněte po nějakém volném a měkkoučkém oblečení, bude se vám hodit. A nějaké náhradní také není na škodu, může se stát, že si ho zamažete od krve, nebo vám ho miminko pozvrací.
TIP Bety: Nevíte si rady se žádostí o přídavky na děti? Nevyznáte se, kdo a za jakých podmínek má na ně nárok? Zeptejte se ZDARMA naší sociální pracovnice Vlaďky v její on-line poradně






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat