Než si koupíte test – jaké jsou příznaky těhotenství?

Že je žena těhotná, pozná nejčastěji podle toho, že jí vynechá menstruace. Ale někdy to tak být nemusí. Kdy je na čase dojít do lékárny koupit těhotenský test?

Těhotenství je pro ženin organismus velká změna, a tak není divu, že nám to dává pěkně najevo. Jakými znaky se tedy (kromě zmíněného vynechání menstruace) projevuje?

1.    Napětí v prsou

Hormonální změny spojené s těhotenstvím způsobí, že se prsa více prokrví a pomalu se začnou připravovat na kojení. Především prvních šest týdnů od početí tak mohou být nepříjemně napjatá a hodně citlivá. Některé ženy znají podobné pocity z období krátce před menstruací, u některých se s těhotenstvím ještě zintenzivní.

2.    Ranní nevolnost

Objevuje se docela často, jen pár žen má to štěstí, že se jim zcela vyhne. Nemusíte zrovna zvracet, poměrně časté je nechutenství, pocit plného žaludku, pálení žáhy… Zkrátka, je vám nevolno. Obvykle tyto nepříjemnosti pominou, přinutíte-li se něco sníst. Mimochodem, slovo ranní je v názvu potíží trochu zavádějící – mohou se totiž zčistajasna objevit v kteroukoli denní dobu. (Čtěte také: Chcete dítě, ale trpíte obezitou. Je to problém? Tady jsou odpovědi)

3.    Ospalost

Usnula jste, zatímco vám partner vyprávěl něco důležitého? Není to vaše chyba. Vaše tělo je zkrátka ze všech změn unavené. Pokud můžete, poslouchejte ho a dopřejte si tolik odpočinku, kolik vám okolnosti dovolí. Pamatujte, že v příštích 18 letech se možná pořádně nevyspíte…

4.    Hlad a chutě

Docela často jdou ruku v ruce s nevolností. Zkrátka, pokud vám není špatně od žaludku, spořádala byste cokoli ve vašem dosahu. A v těch nejpodivnějších kombinacích. Mnoho žen během těhotenství objeví pokrmy, které se jim předtím příčily a naopak – oblíbená jídla najednou nemohou ani vidět. Do ničeho se nenuťte a dopřejte si, na co máte chuť. Jen pozor, abyste příliš nepřibrala, obezita v těhotenství neprospívá ani miminku. (Čtěte také: Věty, které se těhotným neříkají)

5.    Časté močení

Těhotný organismus produkuje více tekutin, takže budete častým návštěvníkem toalet. Navíc jak roste, dělá si váš nenarozený potomek z vašeho močového měchýře trampolínu. Na několikahodinové cesty dopravními prostředky zapomeňte.

6.    Náladovost

Pláčete u reklamy na prací prášek, utrhnete se na partnera, když přijde o 2,5 vteřiny později k večeři, upadáte do sebelítosti… Ano, i tohle s námi umějí udělat hormony.
TIP Bety: Jste těhotná? Co byste měla změnit ve svém jídelníčku? A jaké cviky jsou pro vás během těhotenství vhodné? Zeptejte se ZDARMA naší profesionální instruktorky Petry z klubu Holmes Place






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat