Dvě pravidla pro snažší početí: Sedm hodin spánku denně a usínání ve stejnou hodinu

Pravidelné usínání ve stejnou hodinu a sedm až osm hodin spánku denně jsou ideální pro početí dítěte. Ženy dodržující tyto zásady mají mnohem vyšší šanci otěhotnět. Naopak jakékoli vybočení z pravidelného spánkového režimu, ať už se jedná o délku spánku či dobu usínání a vstávání, vede ke snížení šance na úspěšné početí.

„Pravidelný režim – odchod do postele ve stejný čas a probuzení ve stejnou dobu dne – může výrazně zvýšit míru úspěšnosti při početí,“ tvrdí jihokorejští vědci.

Podle nich je ideální délkou sedm až osm hodin. Pokud žena spí devět a více hodin, pak se šance na početí snižuje, ještě horší je to však v případě, že spí jen šest či dokonce méně hodin. Důležitou roli hraje také usínání a stávání ve stejnou hodinu večer a ráno.

Podle korejských vědců spánek a návyky týkající se nočního pobytu v posteli odrážejí celkový životní styl ženy včetně stravování, vztahu k pohybu a konzumace alkoholu. U žen spících devět a více hodin jde zřejmě o to, že mají nepravidelný režim, ponocují, pijí alkohol, pak dlouho vyspávají, vynechávají snídani apod. „Tyto faktory mají zřejmě větší vliv než dlouhý spánek samotný,“ míní doktor Daniel Park z Univerzity Inje v Jižní Koreji. Naopak u osob spících méně než sedm hodin se projevuje především negativní vliv spánkové deprivace, která narušuje hormonální rovnováhu v těle a produkuje řadu stresových hormonů.

U žen spících sedm až osm hodin a dodržujících pravidelný režim usínání a vstávání, je šance na početí o pětadvacet procent vyšší než u těch, které mají devět a více či méně než sedm hodin spánku.

Sedm až devět hodin spánku je také prevencí chorob srdce, obezity, určitých druhů rakoviny a demence.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat