Chodíte spát s mokrými vlasy? Tak to si je zničíte!

Ženy to mají těžké. Každodenní péče o pleť, tělo a vlasy vyžadují nejen úsilí, ale i čas. Kolikrát se stane, že si večer umyjete vlasy a už nemáte sílu si je vyfoukat a jdete spát s mokrými vlasy. To jim ale rozhodně neprospívá.

Kde brát čas?

Ne vždy máte večer čas a chuť si vlasy umýt, vyfoukat a upravit. Proto si jen lehnete s mokrými vlasy a ráno jsou suché. Jenže, co se s nimi přes noc děje? Mokré vlasy jsou velmi křehké. I když si večer lehnete na břicho, přes noc se vrtíte a vlasy se otíráním o polštář narušují a pak lámou a třepí.

Ráno jsou vlasy rozcuchané a jejich úprava je nejen komplikovanější, ale rovněž méně stálá. Účes pak nedrží tak, jak by měl. Musíte proto použít větší množství laku i tužidel a vlasy mýt častěji.

Pokud není zbytí, minimalizujete poškození, pokud máte saténové povlečení, tam je tření vlasů a jejich následné poškození menší. Ideální to není, ale aspoň něco.


Budete v novém zaměstnání spokojeni?
Nahlédnu do vaší budoucnosti! Kartářka Lucie


Spánek s mokrými vlasy neškodí jen jim. Pokud spíte u pootevřeného okna, můžete i snadno prochladnout. A nejen to, trpíte-li migrénami, je spánek s mokrými vlasy téměř zaručeným prostředkem, jak se probudit s urputnou bolestí hlavy.

Jak na to?

Chybou je i vysušování vlasů ručníkem. Po umytí je jen lehce vymačkejte a zabalte do turbanu. Nechte 15 minut vsakovat, teprve pak přistupte k další úpravě, jako je nanesení tužidla a fénování. Pokud si vlasy nechcete fénovat, umyjte si je včas, aby vám uschly při běžných činnostech, nebo vsedě u televize. (Čtěte také: V zimě potřebují vlasy větší péči. Tipy a triky, jak na to!)

A co ráno?

Ranní mytí má rovněž svá úskalí. Pokud si je myjete v zimních měsících, pokožka hlavy a kořínky zůstávají vlhké a přehřáté. Když potom hned vyrazíte ven do mrazu, nejen, že kořínky promrznou, ale rovněž můžete prochladnout a onemocnět. Pokud si myjete vlasy ráno, dělejte to s dostatečným předstihem, aspoň hodinu před tím, než odejdete z domu.
Nezbývá, než si prostě na sebe udělat čas.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat