Co se stane s vaším tělem, když řeknete sbohem podpatkům?

Všude se můžete dočíst, co se děje s vaším tělem, když své nožky navléknete do vysokých podpatků. My vám proto přinášíme 5 změn, které nastanou, když podpatky odložíte.

Že botky na vysokých podpatcích našemu tělu zrovna nesvědčí, není třeba znovu opakovat. Jak vaše tělo zareaguje, pokud dáte vysokým podpatkům jednou provždy sbohem?

1. Prodlouží se vám nohy

A to nejen opticky, což je hlavním důvodem, proč saháme po vysokých podpatcích, ale skutečně. Zkrácené šlachy a svaly v důsledku nošení jehel se totiž zase vrátí do normálu a nožky se o nějaký ten milimetr natáhnou.

2. Přestanou vás bolet záda

Víte, proč vypadá naše pozadí, když nosíme vysoké podpatky, tak skvěle? Protože máme pánev v nepřirozeném úhlu. A to může způsobit nepříjemné bolesti zad.

3. Začnou vás bolet paty

Pokud celé roky nesundáte z nohou vysoké podpatky, může být najednou radikální změna bolestivá. Společně se svaly se vám totiž zkrátily i šlachy, včetně Achillovy. A ta, když ji najednou začnete zase natahovat, může chvíli zlobit. Za pár dnů by ale měl být od bolesti pokoj.

4. Skončí problémy s koleny

Spousta žen zvyklých nosit vysoké podpatky zažívá podobné potíže s koleny jako lidé, kteří neopatrně běhají. Zátěž je totiž pro kolena enormní, ale je zajímavé, že málokdo si jejich bolest spojuje právě s botami. Po zbavení se podpatků se však bolestivost zbavíte.

5. Zlepší se vám rovnováha

Celé vaše tělo nebude spočívat pouze na velmi malých ploškách (špička nohy a podpatek), ale na celé plosce nohy, tak jak nám to příroda předurčila. A tak se stabilita a rovnováha posune o nějaký ten level výše...







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat