Při depilaci voskem nemusíte trpět. Co pomůže zmírnit bolest

Pokud jste někdy v životě zkusila depilaci pomocí vosku, jistě nám dáte zapravdu. Pokožka po ní vydrží bez chloupků opravdu dlouho. Ovšem také to sakra bolí!

Jak předejít bolesti při depilaci voskem? Zcela nejspíš nijak, ale zmírnit ji můžete pomocí některého z následujících tipů.

Svěřte se specialistovi

Domácí depilace voskem sice vyjde levněji, ale bude také bolestivější. Profesionálové totiž znají triky, jak bolest co nejlépe zmírnit, navíc mají spoustu praxe.

Počkejte až po „svých dnech“

Během menstruace a těsně před a po ní máme posunutý práh bolesti a většina z nás ji prožívá intenzivněji. Proto se vyplatí vyrazit na vosk přibližně v polovině cyklu.

Pamatujte na hydrataci

Dostatečně hydratovaná pokožka je vypnutější a chloupky nekladou takový odpor, snáze se odstraňují. Depilace pak mnohem méně bolí.

Žádný panák na kuráž

Pomáháte si před depilací něčím ostřejším, abyste si dodala odvahy a lépe snášela bolest? Pak si možná ještě více ubližujete. Alkohol totiž dehydratuje a stahuje póry, čímž depilaci ztěžuje…

Použijte peeling

Než se do depilace voskem pustíte, dopřejte své pokožce peeling – odstraníte díky němu odumřelou pokožku v okolí chloupků a depilace bude snazší (a účinnější i u kratších chloupků). Navíc předejdete případnému zarůstání chloupků.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat