5 očních stínů, které už měly skončit v koši

Líčení, podobně jako třeba oblečení, podléhá módním trendům. A tak zatímco jednu dobu byla určitá barva na očích hitem, dnes už by měla spíše skončit v zapomnění. O kterých odstínech mluvíme?

1. Červený

Rudá patří spíše na rty než na oční víčka. Ale i tahle barva byla jako oční stín jednu dobu zářící hvězdou módních přehlídek. Jenže ta doba už je pryč. A navíc – nepřijde vám, že člověk s červenými očními stíny tak trochu působí, jako by dostal pěstí do oka, případně že přinejmenším dva týdny nespal?

2. Tělový

Pokud se oční stín prakticky kryje s odstínem vaší pleti, popírá vlastně samotný smysl očních stínů – totiž zvýraznit vaše oči. Navíc hrozí, že budete působit mdlým, unaveným dojmem. A to je škoda. Pokud nechcete na víčkách výrazné barvy, sáhněte po neutrálním tónu očního stínu, který sice působí přirozeně, ale s vaší pletí nesplývá.

3. Modrý

Pozor, není modrá jako modrá – teď mluvíme o té „osmdesátkové“, jasně třpytivě modré, kterou nosily naše maminky. A některé ji stále ještě nosí. Což je poměrně škoda, protože opravdu sluší jen málokomu a navíc vypadá naprosto nepřirozeně.

4. Černý

Jedna věc jsou kouřové stíny, druhá pak zcela „začerněná“ víčka. Nejenže budete působit jako ze záhrobí, ještě navíc si opticky zmenšíte oči (černá totiž zeštíhluje nejen na oblečení). S černou raději na očních víčkách opatrně, spíše ji využijte jako doplněk, nikoli jako dominantu.

5. Žlutý

Kanárkově žlutá působí na většině Středoevropanek jako ona pověstná pěst na oko. Vytváří nezdravý dojem (buď že máte žloutenku, nebo že vám světlá modřina po nějaké rvačce). Na výjimečné příležitosti by se možná omluvit dala, ale většina z nás by jí měla říci rychlé sbohem.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat