Potraviny, které pomáhají bojovat proti celulitidě

A zase je to tady! Přichází léto a s ním spojené trable s ďolíčky na stehnech a zadních partiích. Co na ně platí? Rozhodně nic nezkazíte tím, když pořádně navýšíte spotřebu rajčat, ananasu a lněných semínek!

Celulitida? To je zlo! A zvlášť teď, když zase došlo na plavky. Mnozí si myslí, že její příčinou je výhradně nadváha, ale tak to vůbec není. Na seznam viníků patří i sedavé zaměstnání, hormonální nerovnováha, užívání některých léčiv – zejména tedy antikoncepce, konzumace alkoholu nebo stres. Nejlepší obrana? Pravidelný pohyb, dodržování pitného režimu a používání speciálních „mazadel“. A překvapivě i tyto potraviny! Co si určitě napsat na nákupní seznam?

Lněná semínka, tajná zbraň

Chutná semínka mají spoustu zajímavých předností – působí projímavě, odstraňují nečistoty nahromaděné ve střevech a pozitivně ovlivňují trávicí ústrojí. Také prospívají srdci a umějí zatnout tipec migréně. Jelikož se v nich ukrývá nemalé množství esenciálních mastných kyselin, zlepšují pružnost pokožky. Obsažené fotochemikálie zase pomáhají korigovat hormonální nerovnováhu, která je častou příčinou pomerančové kůže. Lněná semínka oceníte i pro jejich vysoký podíl vlákniny, jež urychluje proces metabolizace tukových buněk.

Rajčata, těch není nikdy dost

Z botanického hlediska je rajské jablíčko považováno spíše za ovoce, nicméně většina lidí s ním zachází jako se zeleninou. Tak do jaké skupiny vlastně patří? To je vlastě jedno, protože proti celulitidě bojuje tak jako tak. Za tuto vlastnost rajčata vděčí unikátnímu barvivu zvanému lykopen, což je živina, která zabraňuje rozpadu kolagenu uvnitř pokožky, zatímco regeneruje a obnovuje kožní buňky. Čím více červených plodů tedy budete jíst, tím samozřejmě lépe – pro vaše stehna i tvář. Lykopen totiž rovněž zpomaluje tvorbu vrásek a celkově omlazuje pokožku.

Ananas, exotická lahoda

Přecházíte ananas v obchodě bez povšimnutí s tím, že na manipulaci s jeho tuhou kůrou nemáte nervy? Možná teď změníte názor. Toto tropické ovoce patří mezi nejzdravější na světě a nabízí vám samé lepší věci. Ananasový „dáreček“ je totiž mocným ochráncem před rakovinou, zaručeným ničitelem únavy, dietním zlepšovákem, prostředkem zvyšujícím plodnost i léčitelem pošramoceného trávení. Bude vás asi zajímat i to, že protizánětlivý enzym bromelin nacházející se v ananasu, tlumí projevy celulitidy, neboť pomáhá eliminovat tukové buňky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat