Pomozte pleti překonat chladné dny. Tipy jen pro vás

Jaro se sice pomalu blíží, ale přesto bychom neměli zapomínat, že na naši pleť mají nízké, zvláště pak ranní, teploty neblahý vliv.

O tom, že je v zimě pleť namáhána, jsme již psali (NEPŘEHLÉDNĚTE: 10 výrobků, bez kterých se v zimě neobejdete). Jak o ni ale pečovat v extrémních teplotách?

Opatrně s peelingem

Pravidelný peeling, který odstraňuje odumřelé buňky, pleti samozřejmě svědčí, ovšem v mrazivém a velmi chladném období bychom to s ním neměli přehánět. Pleť se totiž hodně vysušuje a příliš hrubý peeling k tomu ještě přispívá. Proto se ujistěte, že přípravek, který používáte, je skutečně jemný a šetrný, a nepoužívejte jej každý den.

Sprcha místo vany

Ačkoli je představa horké koupele po příchodu z mrazu velmi lákavá, raději svou pleť jejím účinkům příliš často a dlouho nevystavujte a místo lázně si dopřejte sprchu. Koupel totiž pokožku napíná a vysušuje, proto s ní vyčkejte na dny, kdy nebudou tak nízké teploty. Mimochodem, ani pod sprchou bychom neměli zůstávat dlouho, i ta dokáže naši pokožku dehydratovat.

Pozor na mýdla

U koupele či sprchy ještě zůstaňme. Možná jste zvyklí používat klasické mýdlo, ale v tomto období raději zvolte hydratační sprchový gel nebo alespoň mýdlo glycerinové. Pokud jste se vysloveně nepropotili nebo neušpinili, nemusíte ani mýdlo používat každý den.

Ztlumte topení

Nejen ledový vzduch venku pleti příliš nesvědčí, to samé platí i o vzduchu horkém (a ještě ke všemu suchém). Proto se snažte ztlumit topení tak, abyste nezmrzli a vaše pokožka nebyla dehydratovaná (mimochodem, pokud si doma vezmete svetr a teplé ponožky, nejenže vám nebude zima, prospějete pleti, ale navíc i trochu ušetříte… ale nemá samozřejmě smysl, abyste doma umrzali!). Dobrým nápadem je i použití zvlhčovače vzduchu.

Obnovte ochrannou vrstvu

V mrazech se hůře obnovuje vrchní, ochranná vrstva pleti, proto využijte nejnovějších poznatků v kosmetice a své pokožce pomozte například pravidelným používáním krémů s ceramidy. A nezapomeňte na intenzivní hydrataci! Ráno i večer své pleti dopřejte tu nejlepší péči!

Opatrně s vlnou

Vlna je v chladném počasí k nezaplacení, ale mnoho lidí má po jejím nošení podrážděnou pokožku (viz charakteristické „kousání“ svetrů), proto se snažte, aby se vlněné oblečení pleti příliš nedotýkalo (stačí tenká vrstva bavlny a je po problému).
TIP Bety: Potřebujete poradit s péčí o vlasy nebo o pleť? Nevíte si rady s líčením? Váš účes by chtěl změnu? Zeptejte se zdarma našich kosmetiček a kadeřnic ze salonu Carpe Diem!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat