Nožky smraďošky budou ty tam

Vaše nohy mají více než 250 000 potních žláz. Není divu, že se potí mnohem víc než zbytek vašeho těla. To však nemusí znamenat, že musí zákonitě více zapáchat. Než si zničíte společenský život, zkuste pár triků, ke kterým patří i slaná voda!

Páchnoucí nohy jsou výsledkem běžného zdravotního stavu, který je lékařsky známý jako bromodóza. Jedná se o nahromadění potu v nohou, který poskytuje dokonalé prosperující prostředí pro růst bakterií. Bromodóza také může způsobit plísňové infekce. Zarazte ji, dokud je čas! Jak a čím? Tyhle domácí prostředky vám pomohou!

Jedlá soda (hydrogenuhličitan sodný)

Budete potřebovat ¼ šálku jedlé sody, vodu a plastovou vaničku. Připravte si lázeň a nechte sodu zcela rozpustit. Ponořte nohy a odpočívejte 5 až 10 minut. Pro co nejlepší efekt jednu až dvě lžíce jedlé sody nasypte do boty a takto ponechte přes noc. A jak často tento rituál opakovat? Ideálně každý den, konkrétně do zlepšení stavu. Proč to funguje? Jedlá soda může pomoci zabránit nadměrnému pocení nohou a absorbuje zápach. Její antibakteriální vlastnosti také zabraňují růstu bakterií.

Esenciální oleje

Ano, i esenciální oleje toho pro vaše nohy udělají spoustu. K ruce si připravte 10 kapek citronové trávy, eukalyptu, máty peprné nebo pomerančového esenciálního oleje. Naplňte plastovou vaničku vodou a přidejte vybraný esenciální olej. Dobře promíchejte a nohy ponořte do lázně na 5 až 10 minut. Po vyndání z koupele je opláchněte. (Provádějte jednou denně.)

Esenciální oleje z citronové trávy, eukalyptu, máty peprné a pomeranče mají antimikrobiální vlastnosti. Uvedené oleje nejenže odstraňují bakterie a houby, které způsobují páchnoucí nohy, ale také poskytují příjemnou vůni.

Jablečný ocet

Nemáte jedlou sodu a ani esenciální oleje? Nevadí, vystačíte si i s jablečným octem. Stačí 2 lžíce! Toto množství promíchejte se 2 lžícemi vody a opět to této lázně ponořte svoje dolní končetiny, zhruba na 10 minut. Antibakteriální vlastnosti jablečného octa mohou pomoci zabránit růstu bakterií a zároveň zbavují nepříjemného zápachu nohou. Ozdravnou kúru je přitom možné provádět denně. A jakou další možnost máte k dispozici?

Slaná voda

Budete potřebovat 2 až 3 šálky vody a 1 lžíci stolní soli. Ve vaničce obojí promíchejte, dokud se sůl zcela nerozpustí. Nohy ponořte na 10 až 15 minut. Sůl má antibakteriální vlastnosti, které zabraňují inhibici růstu bakterií na nohou.

Zdroj: menshealth.com, healthline.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat