Šatník pro štíhlost: 7 triků, se kterými budete mít hned pár kilo dole!

To, že nevhodným výběrem oblečení můžeme naší postavě hodně ublížit, je stará známá věc. A stejně tak známá skutečnost je i to, že jí můžeme outfitem hodně prospět. Tak proč toho nevyužít?

I teď na podzim (a v zimě) můžete vykouzlit dojem, že je vaše postava o nějaký ten centimetr či nějaké to kilo štíhlejší. Stačí znát pár triků.

1.   Podpatky? Ano, ale…

Vždycky je dobré vytáhnout ze skříně botky na vysokém podpatku – prodlouží nohy, zlepší držení těla a opticky zeštíhlí postavu. Jenže, objeví se první mrazíky a náledí a obliba lodiček na jehlách klesá strmě dolů (a není se čemu divit). Ani kozačky na ultratenkých a ultravysokých podpatcích nejsou pro kluzké chodníky zrovna ideální obuví. Sice jsou elegantní, ale dost nepraktické.

Naštěstí nám letos výrazně pomohou trendy v obouvání – a to botkami na klínku. A aby klín nepůsobil příliš okatě, rozhodli se obuvníci důmyslně jej skrýt. Bota sice vypadá, jako by měla rovnou podrážku, ale ve skutečnosti pár centimetrů přidává. Vybrat si letos navíc můžete z celé řady stylů takového obutí – od botek imitujících pohorky až po elegantní obuv. No, nevyužijte toho!

2.   Kardigan a la zavinovačka

Dlouhé svetry jsou v chladném počasí ideální. Jenže pokud patříte k ženám, jimž příroda nadělila postavu ve tvaru hrušky (štíhlá rameny, drobná prsa, viditelný pas, ale širší boky), určitě nejste zrovna oddanou fanynkou oněch úzkých dlouhých svetrů, jež se pravidelně na podzim začínají objevovat v obchodech. Velmi dobrou volbou jsou pro vás kardigany, jež nemají ani knoflíky, ani zip, ale jsou otevřené a navíc mají vpředu jakési delší „cípy“, které budí dojem, že díky nim můžete svetr zavinout. Právě tyhle prvky jsou klíčem k úspěchu – odvedou pozornost od širších boků a dodají zdání rovnější postavy, aniž by z vás (jako v případě, že si na sebe oblečete velký, volný svetr) udělaly neforemný balík.

3.   Chytré Japonsko

Velmi přívětivým trendem jsou letos i široké rukávy připomínající rukávy kimona. Schovají se do nich lehce nejen silnější paže, ale navíc dokážou opticky í ubrat na objemu spodním partiím postavy a vykouzlí pas.

4.   Pruhy? Pruhy!

Každý ví, že základní pravidlo spojené s nejrůznějšími vzory na oblečení zní – pruhy opticky rozšiřují postavu. A tak je spousta z nás zavrhne na celý život. Chyba. Rozšiřují totiž jenom pruhy horizontální, zato vertikální způsobují efekt přesně opačný. Využijte toho nejen u nejrůznějších topů, ale třeba i u kalhot – ty vám totiž ještě navíc i prodlouží nohy (a další zeštíhlující efekt je na světě).

5.   Strategická kůže

Ukázat kousek holé kůže může být velmi strategické i na podzim či v zimě. A takový vhodně zvolený rozparek umí zázraky – opticky prodlouží nohy a tím i zeštíhlí postavu. Ovšem pozor – není účelem ukázat i partie, jež by měly očím okolí zůstat skryty. Účelem je prosté prodloužení linie postavy.

6.   Široký pas

Nemusíte mít zrovna postavu modelky, ale pokud vás příroda obdařila viditelným pasem, rozhodně téhle své výhody náležitě využijte! Nejlepší bude, když si pořídíte široký pásek, kterým outfit „přepůlíte“ – nejen že zdůrazníte štíhlý pas, ale opticky si ještě prodloužíte nohy. Že máte nějaké to kilo navíc, bude v takovou chvíli jaksi vedlejší. Postava ala přesýpací hodiny je totiž mezi muži (ale i mezi ženami) považována za ideální.

7.   Myslet barevně

Spousta žen, které zrovna neoblékají velikost menší než 40, volí pro oblečení tlumené, nenápadné (a dosti nudné, co si budeme namlouvat) odstíny. Ano, černá je klasika nad klasiky, ale není nutné to s ní přehánět. Na druhou stranu nutně nemusíte vypadat jako barevný papoušek. Zkuste ale oblíbený trik – na spodní polovinu těla oblečte tmavé kalhoty nebo tmavou sukni a na horní nějaký výrazný odstín. Opticky budete vypadat štíhlejší, nikdo vám nebude moci vytknout, že se neoblékáte decentně či elegantně, a ještě budete IN.

ADRESÁŘ:

Lindex, OC Chodov, Roztylská 4, Praha 4
Deichmann, Metropole Zličín, Řevnická 1, Praha 5
CCC, NC Palladium, Náměstí Republiky 1, Praha 1
pietro filipi, Václavské náměstí 14/778, Praha 1
C&A, NC Palladium, Náměstí Republiky 1, Praha 1
H&M, pasáž Myslbek, Na Příkopě 21, Praha 1
F&F, NC Palladium, Náměstí Republiky 1, Praha 1
Charles Vögele, Avion Shopping Park, Skandinávská 3A, Praha 5
New Yorker, OC Chodov, Roztylská 4, Praha 4
Takko Fashion, Avion Shopping Park, Skandinávská 19, Praha 5







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat