Pletené šaty jako záchrana pro chladné dny. Které budou slušet vám?

Málo kdy se podaří v módě skloubit praktičnost, pohodlí i styl. Pletené šaty tohle všechno nabízejí. Umíte si představit něco příjemnějšího, než se na podzim obléknout do hřejivých svetrových šatů?

Spousta z vás už jim přišla chuť, pletené šaty jsou stálicí, která se v dámských šatnících objevuje snad každou sezonu. Ani tentokrát tomu nebude jinak.

Šaty pro každou postavu

Pletené šaty nejčastěji uvidíte v krátké délce. Střih volte podle typu vaší postavy. Opatrné buďte s volnějšími střihy, paradoxně sluší jen hodně štíhlým postavám. Oblejším tvarům by opticky ještě přidaly. Vhodný ale samozřejmě není ani tenký obepnutý úplet. Pakliže vás trápí nadbytečná kila, zaměřte se na střih, který bude lehce kopírovat vaše tvary, ale zároveň vás nebude obepínat. Lichotivé jsou větší véčkové střihy, naopak roláky by si měly pořizovat štíhlejší dámy, které navíc nemají krátký krk.

Bez doplňků to nepůjde

Klíčové jsou v tomto případě doplňky. Do hry můžete zapojit pásky, ty jsou nezbytné zejména u šatů rovnějšího střihu. Nezapomeňte ani na náhrdelníky, opticky vás zeštíhlí ty delší. Hlavní roli ale budou hrát punčocháče všeho druhu. Ideálně ty silné, které navíc krásně zahřejí. Nebojte se k barevným šatům zvolit kontrastní barvy. Pokud je na vás tento postup příliš odvážný, zvolte punčocháče v odstínu vašich bot. Tahle taktika má ještě jednu nespornou výhodu – vaše nohy úžasně protáhne. Nezapomeňte, že světlé a výrazné barvy přitahují pozornost, pokud zrovna nemáte výstavní nohy, dejte přednost tmavším odstínům. A ne, nemusí to být nutně černá. Co třeba tmavě modrá nebo trendy vínová? Máte doma kožešinovou vestu? Určitě jí zapojte do vašeho outfitu.

Co k nim obout?

Přestože mluvíme o šatech, jejich pletená verze je přeci jen ležérnější než běžné šaty. Skvěle se k nim kotníčkové boty na širším podpatku, třeba ty šněrovací. Chybu samozřejmě neuděláte ani s kozačkami. K pleteným šatům si můžete dovolit i kozačky nad kolena, se kterými se musí nakládat velmi opatrně. S prvoplánovým oblečením typu kožená mini a výstřih by vypadaly lacině. Povolené jsou také rovné kozačky jezdeckého stylu.

Trendy podzimu

Porozhlížíte se po nových? Trendem je jednoduchý design a klasické podzimní barvy. Letos se objevuje také spousta červené včetně zmiňované vínové, krémové odstíny, ale také jemné pastelové tóny, které nám volně prolnuly z letní sezony. Nadčasové jsou potom vzory jako proužky a různé klikyháky. Upozaděné jsou oproti minulé sezoně severské vzory.

ADRESÁŘ:

F&F, NC Palladium, náměstí Republiky 1, Praha 1
Takko Fashion, Avion Shopping Park, Skandinávská 19, Praha 5
Bonprix
, www.bonprix.cz
Asos, www.asos.com
H&M, pasáž Myslbek, Na Příkopě 21, Praha 1
Reserved, NC Palladium, nám. Republiky 1, Praha 1
Lindex, OC Chodov, Roztylská 4, Praha 4
Pull&Bear, OC Chodov, Roztylská 4, Praha 4
Mango, Arkády Pankrác, Na Pankráci 86, Praha 4
pietro filipi, Václavské náměstí 14/778, Praha 1
Promod, OC Nový Smíchov, Plzeňská 8, Praha 5
Tally Weijl, NC Palladium, nám. Republiky 1, Praha 1
Topshop, NC Palladium, nám. Republiky 1, Praha 1







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat