5 módních pravidel, na která můžete zapomenout

Skoro všechno se v našem životě řídí pravidly. I móda. Ovšem někdy už je vážně unavující sledovat, co všechno si smíme a nesmíme tu kterou sezónu obléknout nebo jak se nalíčit, abychom nebyly „totálně out“.

Ovšem nic se nemá přehánět. A některá pravidla jsou prostě k tomu, aby se porušovala. A u těch módních můžeme začít třeba těmi následujícími:

Pravidlo č. 1: Kouřové oční stíny a výrazná rtěnka se nesmějí kombinovat!

Pokud za kouřové oční stíny nepovažujeme dvě kila černých stínů na očních víčkách, ale jemné, tmavé, decentní líčení, pak si klidně můžeme kombinaci s výraznou rtěnkou dovolit! „Rozhodně lze využít kombinaci kouřových očních stínů a výraznější rtěnky. Záleží vždy na celkovém sladění líčení a také na typu obličeje, který líčíme. Pokud ale chceme upoutat pozornost na jeden detail na obličeji a nikoliv na celek, volte výrazné buď oči nebo rty," radí hlavní vizážistka školy líčení Surface Barbora Nevická.

Pravidlo č. 2: Nehty musejí být nalakované jen v jednom odstínu!

Jistě, vystřídat na nehtech všechny barvy duhy se hodí spíše pro dívky školou povinné, ovšem i jako dospělá můžete experimentovat! Zkuste své nehty na střídačku obléknout do několika různých odstínů jedné barvy. „V případě lakování nehtů lze použít i více odstínů laků na nehty. Velmi efektně vypadá například pouze malíček nalakovaný v jiném odstínu," dodává vizážistka.

Pravidlo č. 3: Jasně fialová se pro oční stíny nehodí!

Ale hodí! Jediné nebezpečí fialových stínů spočívá v tom, že když se vám nepovedou nebo to přeženete, budete působit, jako byste měla na oku monokl. Ovšem jinak je fialová skoro ideální barvou! Hnědým očím dodá jas a zelené či modré oči v kontrastu s ní krásně vyniknou! „Fialové oční stíny sluší téměř každé ženě, nejvíce ale podtrhnou zelenou barvu duhovky. Nedoporučuji je pouze na unavené oči, které mají velmi prokrvenou slznou hranu a oko by tak působilo velmi ubrečeným dojmem," doporučuje Barbora Nevická ze Surface.

Pravidlo č. 4: Obočí má být pečlivě vytrhané do jasné linie!

Samozřejmě, nikdo nejspíš netouží po obočí à la Brežněv, ale úzká linka obočí, které tvořilo jen pár chloupků a spousta tužky, už je také minulost. Obočí by mělo co nejvíce kopírovat svůj přirozený tvar. Mělo by být výrazné a plné. „Obočí je jedním z nejdůležitějších prvků na obličeji, protože nám dává výraz. Vycházíme z jeho přirozeného tvaru a pouze korigujeme ty chloupky, které jsou mimo ideální tvar. Obočí by mělo být nejširší v jeho první třetině, v druhé třetině by se nám mělo lomit a ve třetí třetině by mělo být již nejužší. Chybějící chloupky můžeme lehce dokreslit stínem či tužkou na obočí a dodat mu tím chybějící plnost," radí profesionální vizážistka Barbora Nevická.

Pravidlo č. 5: Vzory se nemíchají!

Ani této poučky není třeba se držet, jen je nutné získat v kombinaci vzorů trochu cviku. Pak totiž budete vypadat naprosto skvěle. Co třeba zkusit zkombinovat malé vzory s velkými (malé kostky a velké kostky, malé puntíky a velké puntíky…), nebo třeba jemnou batiku se vzory zvířecími? Chce to trochu odvahy (a vkusu), ale jde to!

Chcete se i vy naučit, jak být díky líčení krásnější? Přihlaste se do naší proměny se školou líčení Surface! Pošlete 2 své fotografie a informace o sobě na redakce@bety.cz!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat