5 triků, které vydrží, pro dokonalé nehty!

Znáte to – strávíte hodinu domácí manikúrou, nehty máte upravené, zapilované, nalakované… a druhý den zjistíte, že se vám lak začíná pomalu loupat.

Jen málokterá žena má čas každý druhý den nehty kompletně odlakovat a nalakovat znovu. Proto je lepší snažit se již od počátku, aby upravené nehty vydržely dokonalé co nejdéle.

Jak tedy prodloužit životnost svému oblíbenému laku na našich nehtech?

1. Příprava

Lak byste vždy měla nanášet na dokonale čisté nehty – zcela zbavené posledních kousků starého laku, odmaštěné, upravené, zapilované a s upravenou nehtovou kůžičkou (tu nikdy netrháme ani nestříháme, ale opatrně zatlačujeme). Pouze na opravdu čisté nehty lak přilne tak, jak má – jestliže na nich například opomenete kousky starého laku, vězte, že nový lak se bude odlupovat daleko rychleji. Na mastné nehty pak lak přilne jen těžko – pokud tedy dopřáváte nehtům vyživující kúru na bázi oleje, ujistěte se, že jste je před samotným lakováním pečlivě odmastila (stačí mýdlo a voda).

2. Podklad

Pokud si chcete přilnutí laku opravdu pojistit, vždy použijte ještě lak podkladový – jednak nehty krásně vyhladí, jednak zajistí, že váš oblíbený lak bude na nehtech držet „jako přibitý“.

3. Konce

Není možné si nevšimnout, že lak se vždy začíná odlupovat na samých koncích nehtů, které patří k nejnamáhanějším částem našich prstů. Proto je důležité lak dotáhnout až na samý okraj nehtu (to platí i pro podkladový a fixační, tedy závěrečný lak).


1. Růžová manikúrová sada, Dukas, 449 Kč // 2. Balzám na nehty, Saloos, 68 Kč,
3. Zpevňující lak na nehty, Sally Hanson, 99 Kč // 4. Metalický lak na nehty, Miss Sporty, 50 Kč,
5. Vysoušeč laku, Dermacol, 132 Kč // 6. Odlakovač na nehty bez acetonu, O.P.I., 300 Kč.

4. Vrstvy

Většina výrobců laků na nehty doporučuje lak nanášet ve dvou, maximálně třech vrstvách. A mají pravdu. Jedna vrstva je obvykle příliš málo na to, aby zajistila opravdu sytou barvu laku, při dvou až třech svým nehtům zajistíte požadovaný odstín. Ovšem pokud aplikujete více než tři vrstvy laku v naději, že nehty vydrží krásné déle, musíme vás zklamat – je tomu přesně naopak. Více vrstev laku totiž hůře prosychá, takže se může poškodit již v prvních hodinách po nanesení, navíc je pak takto silný nános laku mnohem náchylnější k odlupování. Takže pamatujte – tři vrstvy jsou maximum!

5. Opakování

Svůj oblíbený lak na závěr zafixujte vrstvou speciálního transparentního laku – jednak mu zajistí delší výdrž, jednak krásně oživí barvu. Ale protože je fixační lak také nejvíce namáhanou vrstvou, vyplatí se jej každé dva až tři dny obnovit.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat