Letní zkratky ke kráse, které vám usnadní život a zajistí dokonalý vzhled

Někdy člověk nevědomky dělá chyby, jež se negativně podepisují na jeho zdraví nebo kráse. A někdy určitá pravidla porušuje záměrně, protože nemá dostatek času je dodržovat (všichni například víme, jak fénování neprospívá vlasům, ale kdo má čas nechat prameny uschnout přirozeně?).

V dnešní uspěchané době se proto hodí nejrůznější „zlepšováky“ a zkratky, jež nám usnadňují život, aniž bychom si škodili. A které se hodí nejvíce teď v létě?

Klobouk

Pokrývka hlavy řeší hned několik problémů najednou. Tak předně je důležitá jako ochrana před slunečními paprsky (málokdo z nás si maže krémem proti UV paprskům například pěšinku hlavy) a horkem.
Ale umí i další věci – bezpečně schová neumyté vlasy a navíc vypadá v létě stylově!

Podkladový krém

Pro náš make-up bývá horké letní počasí občas docela výzva – než si líčení několikrát denně opravovat, je lepší investovat peníze (a ráno i tu chvilku času) do podkladové báze, jež make-up dokáže fixovat, takže vydrží mnohem déle.

Univerzální holítko

Upřímně řečeno, holení nohou je poměrně otravná záležitost. A zákon schválnosti navíc přikazuje, že zjistíme, jak moc už by potřebovaly nohy oholit, v okamžiku, kdy už pomalu vycházíme z domu. Představa celého procesu (namočit, nanést pěnu, oholit, pořádně opláchnout, osušit) mnohé ženy přinutí vyměnit sukni za kalhoty. Celkem přijatelnou alternativou je také pořídit si holítko, které má kromě břitů zabudované i pásky s gelem, takže odpadá nanášení pěny apod. a stačí nohy jen namočit a oholit.

Samolepky na nehty

Krásně upravené, nalakované nehty jsou také vizitkou ženy. Ovšem občas takové lakování „sežere“ strašnou spoustu času (o tom, že spousta laků schne snad půl dne, ani nemluvě). Rychlým řešením jsou samolepky, jež jednoduše nalepíte na nehet (prodávají se ve spoustě barev, ale i vzorů, které doma s lakem prostě nevytvoříte).

Papírové utěrky

O fénování vlasů jsme mluvili hned v úvodu – pokud potřebujete z mokrých pramenů dostat co nejvíce vody (a to byste před fénováním měla), klasický ručník vám stačit nebude. V kuchyni proto naberte hrst papírových utěrek a použijte je. Mnohem lépe sají, takže ve vlasech zůstane jen minimum vody.

Drdol

Nejen že je drdol nesmírně praktický, ale ještě je „in“. Na jeho vytvoření nepotřebujete žádné extra schopnosti a dovednosti (i když si na hlavě vytvoříte cosi podobného vrabčímu hnízdu, i tak to bude vypadat stylově a můžete to vydávat za záměr). A jaké že jsou přednosti drdolu? Nikdo nepozná, že nemáte zrovna čerstvě umyté vlasy, je praktický, protože vám nepoletují vlasy divoce kolem hlavy (když nechcete) a protože vám v létě není v dlouhých vlasech horko.

Paty

Léto znamená i zelenou pro sandálky a žabky, tedy zvýšené nároky na pedikúru. Chcete-li se vyhnout rozpraskaným patám, ale nechce se vám chodit několikrát během léta na profesionální pedikúru, zkuste každý večer 15 minut před spaním paty namazat speciálním změkčujícím krémem (dostanete v každé drogerii). Nejenže budou vypadat lépe, ale budou se vám i snáze „opracovávat“ pemzou apod.

Copy

V létě mám větší chuť experimentovat s účesem, na dovolené zkoušíme s vlasy všechno možné (i nemožné). Pokud máte rovné vlasy a toužíte po vlnách či kudrnách, ale nechce se vám na dovolenou tahat kulmu či natáčky, jednoduše vlasy přes noc zapleťte do copu nebo copů – ano, je to starý trik oblíbený hlavně u malých holčiček, ale kdo říká, že nemůže fungovat i v dospělosti?

Domluva

Pokud plánujete dovolenou s kamarádkami, domluvte se předem, která s sebou poveze jaký kosmetický výrobek. Je zbytečné, aby každá tahala šampon, kondicionér, sprchový gel, pěnu na holení, tělové mléko… Když každá vezmete jen něco a pak se o vše podělíte, zbude vám v kufru nějaké to místo třeba na další botky apod. A jak je známo, v kufru nikdy není dost místa, že…

Dětský pudr

Vybavte svou koupelnu dětským pudrem, v létě se bude hodit! Dokáže zklidnit například potem podrážděná místa na těle, ale v případě nouze poslouží i jako tzv. suchý šampon.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat