Dokonalé nožky snadno a rychle: Jak si je „pořídit“?

Jak se zdá, léto nás letos jen tak neopustí, a tak budeme mít příležitostí ke krátkým sukním, šatům či šortkám ještě víc než dost. A k nim patří i krásné a opečovávané nohy. Jak si je „pořídit“?

Vlastně je to docela jednoduché a nemusíte se bát, že byste péčí o své nožky strávila nějak moc času. Stačí jim totiž pět základních kroků, aby vypadaly jako „ze škatulky“.

Krok č. 1: Peeling

Peeling obličeje se pro většinu že stal již téměř rutinou, ovšem tělový peeling řada z nás ještě úplně nedocenila. Chyba. Právě třeba nohy si tuhle péči rozhodně zaslouží. Takže jim ji jednou týdně pěkně od stehen až po chodidla dopřejte! Ačkoli jsou přípravky určené k tělovému peelingu o něco hrubší než ty k péči o obličej, i pro ně platí, že účelem peelingu je odstranit odumřelé buňky, ne poškodit poškrábáním či dřením ty zdravé. Takže nohy třete jen velmi jemně a pak na ně nezapomeňte nanést hydratační vyživující krém či mléko.

Krok č. 2: Bronzer

Opálené nohy (tedy lehce opálené, nic se nesmí přehánět) vypadají moc dobře. Ovšem samotné opalování naší pokožce nesvědčí (spíše jí škodí). Takže jak vyřešit tohle dilema, pokud nechcete chodit v krátkých sukních s bílýma nohama (i když nic proti tomu)? Jednoduše – samoopalovacími přípravky. Dnes je seženete v každé drogerii v nejrůznějších formách. Asi nejjednodušší na aplikaci jsou bronzery ve spreji. Na rozdíl od mlék či emulzí je snazší aplikovat je stejnoměrně a nehrozí u nich ani nepěkné následky v podobě zabarvených rukou.

Krok č. 3: Boty

Léto je skvělou příležitostí k provětrání botníku (nebo jeho doplnění)! Správně zvolené boty dodají nohám na eleganci, pokud sáhnete po těch na vysokém podpatku, opticky je navíc prodlouží. Nezapomínejte však, že boty by měly být i pohodlné – můžete mít na sobě sebekrásnější botky, ale pokud budete kulhat kvůli puchýřům, na eleganci zapomeňte. Především v horkém počasí nám nohy snáze otékají, takže při nákupu bot počítejte i s touto nepříjemností (ostatně odborníci doporučují nenakupovat boty ráno nebo dopoledne, kdy je noha nejmenší).

Mimochodem, když už jsme zmínili ono optické prodloužení nohou – právě to je důvodem tak vysoké obliby lodiček na vysokém podpatku tělové barvy u našich i hollywoodských celebrit. K optickému prodloužení u nich totiž slouží nejen centimetry podpatků, ale také ona barva, díky níž noha jakoby nekončí.

Krok č. 4: Únava

Po celodenním chození, ale i sezení, hlavně v horkém počasí, jsou nohy oteklé, bolavé a unavené. Abyste do nich vlila nový život, dopřejte jim každý večer osvěžující koupel! Není to nic složitého – když si najdete chvilku, abyste se posadila (třeba k televizi), hned jí využijte a šoupněte si chodidla do lavoru s vlažnou vodou, do které přidáte třeba levandulový olej, mentolový olej, citronovou šťávu, koupelovou sůl… Zkrátka co vám bude příjemné.

Krok č. 5: Paty

Je až s podivem, kolik lidí (ženy jakéhokoli věku nevyjímaje) stále ignoruje základní pravidlo, že o paty je nutné pečovat! Špinavé, rozpraskané paty prostě do sandálů a podobných bot nepatří! Proto není na škodu si tohle pravidlo zopakovat. Základní pedikúru zvládnete pohodlně i doma (Čtěte: Dopřejte svým nohám pedikúru i doma), regenerační krém a ponožky máte jistě také. Tak toho využijte!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat