Potraviny pro krásnější úsměv: Čtěte, co zuby levně vybělí!

Že některé pochoutky (káva, víno apod.) naše zuby nepěkně barví, ví každý. Ale věděli jste, že existují i potraviny, které dokážou zuby vybělit?

Takže které dobroty je potřeba zařadit do jídelníčku pro krásný úsměv?

1. Jahody

Obsahují nikterak agresivní, ale přesto účinné kyseliny, které odstraňují nežádoucí zabarvení zubů. Kromě toho skvěle chutnají a jsou zdravé. O důvod víc, proč si je pravidelně dopřávat.

2. Ořechy

Působí jako mechanické, jemné abrazivum. Při jejich kousání totiž odstraňujeme ze zubů plak a nejrůznější skvrny.

3. Cibule

Nepatří sice k osvěžovačům ústní dutiny, ale látky v ní obsažené pomáhají zuby bělit. A navíc – konzumace cibule vás přinutí častěji si čistit zuby, takže budou zdravější, čistší a bělejší…

4. Jablka

Jako děti jste možná slýchali, že po vyčištění zubů už můžete jíst jenom jablíčko, protože to zubům nevadí. Není to bohužel pravda, ale faktem zůstává, že jablka zubům svým způsobem prospívají – jednak je díky své konzistenci čistí manuálně, jednak zvyšují produkci slin, jež dokážou neutralizovat bakterie žijící v ústní dutině.

5. Soda

Je přirozeným a často používaným bělidlem zubů. Prostě do ní namočte kartáček a vyčistěte si zuby, jako byste používali pastu. Ale nedělejte to moc často, pasta je přeci jen pasta.

6. Mrkev

Podobně jako jablko čistí mrkev zuby mechanicky a zbavuje je skvrn. I když je výrazně oranžová, zuby nebarví. A rovněž podporuje tvorbu slin, čímž bojuje s bakteriemi, a posiluje dásně.

7. Sýr

Je plný vápníku, takže posiluje zuby, a díky tomu, že je vlastně bez zabarvení, nezanechává na zubech nevzhledné skvrny. To ostatně platí i o ostatní mléčné produkty!

8. Pomeranče

Jsou nejen plné vitaminu C, takže prospívají dásním, ale také obsahují kyselinu citronovou, ovšem v nikterak agresivní formě, takže při jejich konzumaci dochází k přirozenému bělení zubů.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat