10 kroků k omládnutí. Začínáme dnes!

Že nelze zastavit čas a odvrátit stárnutí? Úplně ne, ale věřte, lze jej zpomalit! A stačí k tomu poměrně málo – 10 jednoduchých kroků.

Krok č. 1: Více sexu

Ano, milováním se mládne. Alespoň to ukázala jedna ze studií, z níž vyplynulo, že lidé, kteří měli sex v průměru 4krát do týdne, vypadali o 7 až 12 let mladší, než ve skutečnosti byli. Díky hormonům, jež se při milování vyplavují, působíme nejen svěže, ale ještě k tomu se zlepšuje elasticita pleti (takže sbohem, vrásky).

Krok č. 2: Antioxidanty

Ovoce, zelenina, zelený čaj, ale i ořechy a spol. jsou přímo napěchované antioxidanty, takže je nezapomínejte přidat do svého jídelníčku! Vychytávají v těle volné radikály a působí jako prevence nejen proti spoustě nemocí, ale i vráskám a dalším příznakům stárnutí.

Krok č. 3: Úsměv

Úsměv omlazuje. Prokázal to německý průzkum, v jehož rámci odhadovali muži věk žen na fotografiích – a jak se ukázalo, těm, jež se usmívaly, hádali mnohem méně!

Krok č. 4: Optik

Kdy jste si naposledy nechali překontrolovat zrak? Pokud vás začaly trápit vrásky v okolí očí, možní není na vině jen klesající pevnost pleti, ale také fakt, že mhouříte oči, protože zkrátka už nevidíte tak ostře jako dříve. Takže zajděte k odborníkovi a nechte si oči zkontrolovat.

Krok č. 5: Pohyb

Co si budeme namlouvat, neduhy v podobě několikanásobné brady nebo objemného břicha, které jsou spojeny s nadváhou, nám na vzhledu dvakrát nepřidají. Štíhlí lidé (nikoli vyzáblí!) vypadají zkrátka mladší. Takže vyměňte sezení u televize za nějaký ten pohyb! Stačí 30 minut denně.

Krok č. 6: Spánek

S kruhy pod očima a opuchlými tvářemi z únavy vypadáme starší. Naštěstí existuje jednoduchý lék – osmihodinový spánek každou noc! Tělo během něho bude mít víc času na regeneraci, a tak bude vypadat vitálně a mladě!

Krok č. 7: Kartáček a pasta

Čím tmavší máte zuby, tím starší působíte (sklovina s přibývajícími lety přirozeně tmavne). Takže vsaďte na starý dobrý kartáček a zubní pastu a poctivě zuby čistěte po každém jídle. Pokud zabarvení nezmizí, zauvažujte o bělení.

Krok č. 8: Knírek

Tady platí pro muže a ženy přesný opak – zatímco u některých mužů dokáže knírek či bradka nějaký ten rok ubrat, ženy by si měly hlídat, aby se jim tmavé chmýří nad horním rtem neobjevilo. Naopak jim totiž roky přidává.

Krok č. 9: Alkohol

Přemíra alkoholu nesvědčí (kromě jater a ostatních orgánů) ani naší pleti. Rozšířené žilky, nezdravý nádech, červený nos… A k tomu spousta vrásek. Takže omezte příjem alkoholu na minimum.

Krok č. 10: Cigarety

Na vašem vzhledu se kouření podepisuje opravdu nepěkně – výrazné vrásky kolem úst, rozpraskané rty, pytlovité tváře, pytle pod očima, oteklá víčka… Zkrátka žádné charakteristiky typické pro mladé lidi, nemyslíte?
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

88 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
140 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat