Vyspěte se do krásy: Krásnější pleť i vlasy – přes noc!

Koukáte ráno zděšeně do zrcadla a v duchu počítáte, kolik času vás bude stát dát dohromady totálně zacuchané vlasy, dodat vaší pleti alespoň trochu jasu a zbavit se otoků pod očima? Ušetřete si čas. Osvojte si následující tipy a uvidíte, že se konečně „vyspíte do krásy“.

Myslíte si, že ranní očista pleti a následné natření krémem bohatě stačí? Kdepak. Klíčové je to, co pro vaši krásu děláte před spaním. Důvod? Zatímco vy v noci odpočíváte, vaše pleť maká na sto procent a snaží se zregenerovat. Pro to, abyste se vzbudily krásné, navíc nemusíte dělat psí kusy. Stačí se držet několika jednoduchých kroků.

Precizní odlíčení je základ

Opakování je matkou moudrosti, bez pořádného odlíčení nemá smysl pokračovat a sahat po krémech. Čištění pleti se nevyhýbejte ani v případě, že se nelíčíte. I tak je potřeba pokožku „vycídit“. Naprosto univerzální jsou micelární roztoky, které poslouží všem typům pleti, včetně té citlivé. Pokud pokožku čistíte mlékem nebo čistícím gelem, otřete pleť ještě pleťovou vodou. Ujistíte se tak, že je vaše tvář dokonale čistá.

Dopřejte pleti extra péči

Hydratační krém je samozřejmostí, pokožce ale můžete dopřát extra porci péče. Pokud vás trápí sušší pokožka, rozmazlete tvář ještě hydratačním sérem nebo kapslemi. Na problematickou pleť použijte přípravek s obsahem aha kyselin nebo kyseliny salicylové. Vrásky zlikvidují přípravky s retinolem. Vyhýbejte se očnímu okolí, na které nanášejte výhradně oční krémy. Používání nevhodného krému může být jedním z důvodů, proč jsou ráno vaše oči nateklé.

Namaskujte se

Máte přes den takový fofr, že vám na nanášení pleťových masek nezbývá čas? Porozhlédněte se po těch, které se dají aplikovat i na noc. Mívají podobnou konzistenci a barvu jako běžný noční krém, takže se nemusíte bát, že byste zašpinily polštář.

Nezapomínejte na vlasy

Na vlasy myslete hlavně v případě, že máte hustou delší hřívu, která se často cuchá. Jednoduchým trikem je spát na saténovém polštářku, po kterém budou vlasy klouzat. Do vlasů můžete nanést i speciální přípravky určené na noc, některé se ráno oplachují (fungují tak jako noční výživná maska), jiné jen nastříkáte do vlasů a ráno vyrazíte. Před spaním vlasy pročešte šikovným hřebenem Tangle Teezer a v žádném případě nespěte s mokrými ani vlhkými vlasy.

Hebké tělo

Chápeme, že už byste se nejraději viděly v posteli, ale použití tělových přípravků (zejména výživného tělového másla) se vám skutečně vyplatí. Samozřejmostí by měl být také krém na nohy, který si poradí se zatvrdlou kůží na patách. Pravidelné použití vám zajistí hebké nožky.

Žádné brambůrky před spaním

Chápeme, večer většině z nás chutná nejvíce. Pokud se ale před spaním nacpete něčím slaným, vaše tělo bude více zadržovat vodu a vzbudíte s oteklýma očima nebo i tváří. Jestliže si nemůžete pomoct, vyhýbejte se jim alespoň večer před důležitou akcí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat