Jak říct kamarádce, že ji partner podvádí?

Vaše kamarádka je až po uši zamilovaná. A šťastná, jako nikdy. Potkala, jak se zdá, toho pravého muže. Jenže pak toho „pravého muže“ vidíte na vlastní oči omotaného ve vášnivém objetí okolo jiné ženy. Nebo se k vám donese šeptanda… Co uděláte?

Říct, nebo neříct kamarádce, že ji její partner podvádí s jinou? Co člověk, to názor. A nelze se divit. Pokud nic neřeknete, jak to bude vypadat, až se vaše kamarádka za pár týdnů dozví nejen o nevěře své drahé polovičky, ale také o tom, že jste to celou dobu věděla? A když si to necháte pro sebe, nebude to pak pro ni vlastně ještě větší trápení, protože ona bude žít v bludu o harmonickém vztahu o několik týdnů déle a kouzlu svého partnera propadat více a více?

Jenže, co když půjdete s pravdou ven a zničíte do té doby fungující vztah, co když přijdete i o kamarádku, která vám to bude dávat za vinu (aneb „kdyby mi to neřekla, byla bych dál šťastná, on by se nakonec stejně vrátil ke mně“)? A není vztah dvou lidí zóna už natolik soukromá, že byste do ní raději zasahovat zvenčí neměla?

Pokud zrovna řešíte výše popsané dilema, rozhodně jste v nezáviděníhodné situaci. Ať už se nakonec rozhodnete jakkoli, dobře zvažte následující:

NEPŘEHLÉDNĚTE: 8 zabijáků lásky

Co jsem vlastně viděla

Zkuste naprosto bez emocí a nezaujatě zvážit, zda to, čeho jste byla svědkem, skutečně odpovídá nevěře. Muž může být v restauraci na večeři s příbuznou, kolegyní, kamarádkou, zrovna tak, jako jim může vtisknout lehký polibek. Že měla žena na sobě jeho sako/svetr? Třeba jí byla jen zima a on je jen galantní. Zamyslete se – určitě máte rovněž kamaráda, se kterým jste si blízcí, s nímž se na přivítanou obejmete, případně políbíte, občas spolu někam zajdete, skvěle se spolu bavíte, a přesto je to stále jen a jen kamarád. Ukvapené závěry mohou zkrátka nadělat spoustu škody. Samozřejmě vysvětlení pro vášnivé polibky a objímání se hledají obtížněji…

To samé platí i o tom, co kde zaslechnete. Moc dobře zvažte, z jakého zdroje informace pocházejí. Jak moc mu můžete věřit, byl to právě on, kdo byl problematické situace, zavánějící nevěrou, svědkem, nebo to ví rovněž z doslechu? U šeptandy buďte obzvláště opatrné.

Důkazy – ano, nebo ne?

V dnešní době, kdy má snad každý mobilní telefon fotoaparát nebo kameru, není nijak těžké inkriminovanou chvilku mezi podezřelou dvojicí, tvořenou kamarádčiným partnerem a neznámou slečnou či paní zdokumentovat. Ale i tady dobře přemýšlejte. Je sice pravda, že jedna fotka dokáže říct víc než tisíc slov, ale jste si jistá, že zrovna takhle by se měla vaše kamarádka o nevěře svého vyvoleného dozvědět? Není to přece jen příliš velký šok? Jenže, není to na druhou stranu vlastně pro ni příležitost, aby si vytvořila na situaci svůj vlastní názor, když bude mít „důkaz“ a o všem se nedozví zprostředkovaně? Tohle je nutné dopředu zvážit.

NEPŘEHLÉDNĚTE: 6 situací, které zvyšují riziko nevěry

Vhodná chvíle

Pokud se rozhodnete se svým podezřením kamarádku seznámit, rozhodně si k tomu vyberte chvíli, kdy budete samy. Nebo s dalšími kamarádkami, které jsou do problému zasvěcené (občas není na škodu zkusit si vyslechnout na celou věc i názor někoho jiného, musíte si však být stoprocentně jistá, že se svěřujete důvěryhodnému člověku, který nerozjede šeptandu mezi všemi vašimi společnými známými). Zkrátka se postarejte o to, aby vaše kamarádka byla v bezpečném prostředí a cítila vaši podporu. Rozhodně není dobrou příležitostí třeba oslava narozenin (a důvod typu „já už ti to prostě musím říct, když vás dva vidím“) apod.

Řekla jste to, tím skončete

Nechte své kamarádce, jež se právě dověděla onu „potěšující“ novinu, trochu času, aby celou situaci strávila a dokázala posoudit. Dejte jí čas, aby se s ní vyrovnala. Nemá cenu okamžitě začít monolog o tom, co by podle vás měla se svým životem okamžitě dělat. Svůj názor nabídněte jen tehdy, když si ho výslovně vyžádá. Zda bude svého partnera s vaším odhalením konfrontovat, nebo ne, je čistě její věc, zrovna tak jako rozhodnutí, zda s ním zůstane, či ne. Vaším úkolem je podpořit ji, být nablízku, až se bude potřebovat někomu svěřit, ale její život je jen její.

TIP Bety: Máte trápení s láskou? Nevíte, jak získat toho pravého? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat