Co dělat, když má partner milenku? Hlavně zachovejte chladnou hlavu!

Tak už je to jisté, má milenku. Jste smutná, podvedená, nešťastná. Partner se totiž uchýlil k nevěře, a vesele tak provozuje mnohoženství po evropsku. Přitom ještě nedávno jste si myslela, že zrovna jemu by se tohle nemohlo stát. Co teď?

Vztek s vámi cloumá. Jste plná hněvu a nejradši byste mu zabalila věci a pak brečela do polštáře. Není divu. Takové zjištění je bolestivé. Myslíte na pomstu? Pak se snažte ovládat! Vztek nevydrží věčně, i když, upřímně, čím víc o nevěře budete přemýšlet, tím taky hněv nabere na intenzitě. Říkáte si, jak ho zvládnout? Můžete se vybrečet, vykřičet, vybít, ale zásadně o samotě. A dokud nevychladnete a nebudete schopná o situaci normálně mluvit, nemá cenu za partnerem chodit a bavit se s ním, co bude následovat. Pamatujte ale, že za vztek se stydět nemusíte, máte na něj právo. Koneckonců, je to přirozená reakce. Přesto si rozhodnutí a plány nechte na klidnější dobu, v afektu se jedná těžko a člověk udělá spousty nerozvážných věcí, kterých později lituje.

Nedejte na sobě nic znát

Než si vůbec rozmyslíte, co dál, pokuste se před partnerem chovat normálně. Přece byste nechtěla, aby využil vaši rozčarovanost ve svůj prospěch a ještě vám „naložil“ prohlášením, že jste hysterka a „té druhé“ nesaháte ani po kotníky, ne?

Když se přihlásí lítost

A co s tím vztekem? Možná už trochu polevil, ale uvolnil místo nejistotě. Najednou se z hněvu stala polemizace: „Ale vždyť já ho mám pořád ještě ráda, i když mi ublížil. Nebo snad ne? Mám mu odpustit? Pokusit se vztah dát zase dohromady? Jak mám postupovat?“ Jestli nemáte jasno v tom, zda ho zpátky chcete, nebo ne, stále s ním udržujte kontakt, i kdyby to mělo být tak jednou týdně. Uvidíte, jak na vás bude partner působit. Pohrdavost, nelibost nebo lásku na sobě samé přece poznáte… A hned budete moudřejší.

Chovejte se jako zralá, moudrá žena

I kdyby vám partner nevěrou „naložil“, nemá cenu se hned začít stýkat s někým jiným „na truc“. Zatím nevíte, kam se bude váš vztah ubírat, tak zachovávejte věrnost a nepouštějte se do dalšího vztahu, stejně by vám to vnitřně nepomohlo. Pokud už mu chcete dát za vyučenou, zvolte spíš takovou cestu, aby se v něm probudily výčitky svědomí. Přestaňte láteřit, házet mu na hlavu popel, vyhrožovat sebepoškozováním nebo bůh ví čím ještě. Jiskra ve vašich očích, radost z maličkosti, nalezení nových koníčků a přátel mu nedají nezamyslet se, jestli se ve vašem životě něco nezměnilo či se náhodou s někým nestýkáte. Na mnoho mužů zapůsobí, když jsou ženy samostatné a dokážou se poprat s nástrahami. Tak choďte ven s přáteli, založte si profil na některé ze sociálních sítí (čistě kvůli kontaktu se světem, samozřejmě), dejte se dohromady skočte ke kadeřníkovi, nechte si upravit nehty a opalte se v soláriu… Znovu získané sebevědomí pomáhá v uzdravení.

Důležitá volba: odpustit?

Potom máte tři možnosti: uzavřít tuto kapitolu života rozchodem, pokusit se manželství, vztah zachránit, nebo vyčkávat, jestli partnera přestane bavit mít poměr „bokem“ a sám vztah ukončí. Rozhodnutí je samozřejmě na každém. Zvolíte-li ale boj a přistoupíte na vhodnou strategii, můžete nad milenkou vyhrát. Jak?

Na to si počkejte do pátého dílu, ve kterém se mimo jiné dozvíte, do jaké míry sex pomáhá uzdravit poškozený vztah.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat