Otestujte se! Je vám partner věrný?

Jaké typy nevěr vlastně existují? A jste si jistá, že zrovna vy máte bezchybné partnerství? Pokud chcete opravdu znát odpověď, udělejte si jednoduchý test!

Milostné aférky jsou jako kinder vajíčko. Člověk nikdy neví, co uvnitř najde, a jak dlouho to bude skládat dohromady, než vznikne nějaká hračka. U nevěr to vypadá podobně. Některé trvají krátce, jiné celé roky i desetiletí.

Proto se dělí do třech skupin:

Trvalý poměr

Jedná se o takové „poloviční manželství“. Dva jeho aktéři mají přehled nejen o sobě navzájem, ale svých rodinných příslušnících. Po několika letech se totiž nescházejí jen za účelem sexu, ale i porozumění, vypovídání se a podobně. V mnoha případech ale nechtějí za žádnou cenu ohrozit stávající, „legitimní“ vztah.

Krátkodobá nevěra

Její délka závisí většinou na tom, jak dlouho milenka vydrží akceptovat výmluvy typu: „Teď to manželce říct nemůžu, protože čekáme dítě.“ Za nějaký čas: „Syn je teď nějaký citlivý, zranilo by ho to. Musím počkat.“

Přechodná (jednorázová) nevěra

Má vymezený prostor. Manžel neslibuje nic, ale hned milenku postaví před hotovou věc. „Můžeme se scházet po celou dobu mé zahraniční cesty, ale jakmile se vrátím domů, ukončíme to.“

TIP Bety: Přečtěte si také náš článek, v němž se dozvíte 12 důvodů, proč jsou muži nevěrní.

Test: Má váš partner čisté svědomí?

Jestliže si sama chcete ověřit, zda vám v revíru neřádí „škodná“, zamyslete se a porovnejte manželovo či přítelovo chování nyní s dobou před několika měsíci. Pakliže odpovíte na těchto 7 i více situací z 11 celkových ANO, pak je pravděpodobné, že se váš partner s někým schází. V opačném případě hrozí, že prochází například krizí identity – přemýšlí, zda je vlastně šťastný, jestli má vaše soužití cenu… (Pak si na oficiální výsledek budete muset ještě chvíli počkat do příštího dílu našeho seriálu, který pojednává o prokazování nevěry.)

Zde jsou alarmující situace:

1. Svůj mobilní telefon málokdy nechá bez dozoru. Spíš si ho bere s sebou i na záchod nebo do sprchy. V počítači nastavil jiná přístupová hesla.

2. Změnil stravovací návyky. Po příchodu domů nechce večeřet, protože se prý najedl už někde venku. Trpí zažívacími obtížemi a přibírá na váze. (Je nucen jíst s vámi oběma.)

3. Zdá se najednou úplně jiný. Má odlišné zájmy než dosud, smysl pro humor, přehled o kultuře, která ho dosud nezajímala, pečuje o sebe. (Milenka uplatňuje svůj vliv a formuje jeho osobnost.)

4. Vymýšlí vám různé aktivity, aby odvedl vaši pozornost. O víkendu chce upéct štrúdl, posílá vás k mamince na návštěvu nebo na nákupy. A to sám od sebe! (Chce získat více prostoru pro ni a zahlazuje stopy.)

5. Po kapsách má ruličky peněz v hotovosti, i když nejradši platí kartou. (Karta by prozradila jeho aktivity – výpis ú účtu, to je prevít! A chudý za ní jít přece nemůže…)

6. Zdá se vám poněkud unavený nebo aktivnější než normálně.
(Buď potřebuje více odpočinku po chvílích strávených s milenkou, nebo se bude snažit únavu zamaskovat povzbuzujícími preparáty: energetické nápoje, dvojnásobné množství kávy, kofeinové žvýkačky…)

7. Záhadně se mu ztrácí oblečení.
Ještě minulý týden měl ve skříni tu černou košili, ale teď ji vůbec nemůžete najít. (Některé věci nechává u ní, protože převlékání tam považuje za pohodlné. Někdy se stane, že milenka oblečení čapne a hodí do pračky. Pak ho nemůžete nějaký čas najít v jeho skříni. Až se tak později stane, čichněte si k němu. Co je to za prací prášek? Že vám není povědomý?)

8. Nechává se slyšet, že mu vůbec nevadí, když si „někdy“ s kamarádkami vyjdete za zábavou. Co třeba příští týden, zlato? Já si mezitím domluvím „pivo“ s Lubošem. (Snaží se nevěru si naplánovat, protože se naskytla příležitost, kterou musí nutně využít. Její manžel odjel, nebo má milenka narozeniny.)

9. Cítíte z něj neznámé vůně. (Po sexu s jinou se pravděpodobně půjde osprchovat. Tedy aroma mycího gelu, který použije, ho může prozradit. Ten vy doma přece nemáte. To samé platí i o zubní pastě nebo deodorantu, který mu koupila ona. Všimněte si taky, jestli na jeho obleku nejsou chlupy nějakého zvířete.)

10. Nemá zájem rozebírat svůj život. Když se ho zeptáte i na banální věci, například jak bylo v práci, co říkala účetní na ten odpis z daní, ve které myčce si nechal umýt auto tentokrát, netváří se moc nadšeně, že o tom musí mluvit. Hned stočí rozhovor jinam. (Nechce se do toho všeho zamotat. Je pracné hovořit tak, aby jeho den seděl minutu po minutě. Radši vaše otázky hodí do autu, protože čím méně o něm víte, tím líp.)

11. Bývá často nervózní, nesvůj. Na vaše otázky reaguje podrážděně a většinou na ně neodpovídá, ale hned vám je vrací zpět taky formou dotazu: „Jak, kde jsem byl? Ptám se tě já, cos dělala celý den? No, jen mi to řekni!“

Výsledek testu je jen domněnka. Jak postupovat, abyste měla jasno? Dá se nevěra nějak oficiálně prokázat? To se dozvíte již v dalším, třetím, díle!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat