Každá žena může prožívat orgasmus. Jen vědět, jak na to!

Jak ukazují výzkumy sexuologů v zemi našich západních sousedů, jen jedna ze tří žen prožívá při sexu orgasmus. Přitom mnozí muži naivně věří, že svou partnerku přivádějí při milostném styku k extázi, a často i opakovaně. Skutečnost je však mnohem prozaičtější.

Zhusta je na vině faktická neznalost mužů, jak si mají před pohlavním stykem a při něm správně počínat. Často je ovšem příčina na straně žen, které prostě nevědí, jakým způsobem by si měly nechat erotické zóny stimulovat, píše na serveru cosmopolitan.de Sabine Ehgoetz, renomovaná novinářka zabývající se tematikou ženského života a erotiky. A pak, aby nezranily mužské ego, ženy raději v ložnici předstírají silný orgasmus. Nebo se mezi partnery o tomto tématu prostě nemluví.

Podle Ehgoetz takřka každá žena, pokud netrpí zdravotními problémy, může dospět k orgasmu. A i když někteří odborníci dosud stále zpochybňují takzvaný G-bod (poprvé ho zmínil německý gynekolog Dr. Ernst Gräfenberg v roce 1950 jakožto nervovou pleteň ve vagíně), mnohé ženy si jeho existenci už vyzkoušely samy na sobě. (Čtěte také: Tak trochu jiný orgasmus. Mužský bod G)

G-bod popsaný v roce 1982 v knize The G-Spot and Other Discoveries about Human Sexuality se nachází na přední stěně vagíny mezi stydkou kostí a dělohou, asi čtyři centimetry hluboko. Jeho velikost je u každé ženy rozdílná, a proto některé mají problém najít jej.


Hodíte se k sobě?
Sestavím vám partnerský horoskop! Astroložka Stela

Řada žen cítí ze začátku stimulace G-budu potřebu močit. A právě tento pocit signalizuje, že bod byl správně nahmátnut.

A pokud už se to ženě opravdu nepodaří, je tu ještě druhá cesta k vyvolání slasti. Jistotou u zdravých žen je stimulace klitorisu (poštěváčku), tvrdí Ehgoetz.

Při hledání G-bodu radí odborníci následující postup

* Věřit, že existuje.
* Nestydět se a hledat jej – sama i s partnerem.
* Nepodceňovat milostnou předehru.
* Najít při sexu nejvhodnější polohu, nejlepší je – žena na zádech, muž klečící mezi jejíma nohama.
* Při hledání používat prsty – jak ona, tak partner.
* Vzájemně přitom komunikovat.
* Jemně tlačit, zrychlovat, nebo zpomalovat stimulaci tak, jak to ženě přináší slast.
* Naučit se rozumět "řeči vlastního těla".







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:20
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:44

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat