Vysíláte milostné signály? Zbytečně. Muži si je špatně vysvětlují

Když žena říká ne, muž slyší ano. A naléhá na ni sexuálně. Psycholog Michael Motley odhalil, proč k tomuto fenoménu dochází. Muži totiž nedokážou interpretovat nepřímé ženské signály a překládají je podle svého slovníku, tedy podle toho, co by oni sami tímto mysleli.

„Když žena říká, začíná být pozdě, muž slyší, tak přeskočíme předehru. Problém je, že muž interpretuje to, co říká žena, tak, že si představuje, co by tím myslel on. A když se s ženou líbá a objímá ji a ona řekne, že začíná být pozdě, čímž chce říct, že má přestat a ona chce odejít, tak on si myslí, že to znamená, že má zrychlit celý průběh a jít rovnou na věc,“ tvrdí profesor Motley z University of California v Davisu.

Muži jednoduše odvozují význam ženských nepřímých vzkazů týkajících se odmítání sexu podle toho, co by tím sami mínili, nesnaží se odhadnout, co tím myslí žena. Studie profesora Motleyho navíc odhalila, že 85 procent žen má zkušenost, že muž zintenzivnil sexuální narážky poté, co řekly přímo stop.

Když pak Motley testoval šestnáct nejtypičtějších odmítnutí sexu užívaných ženami, muži je interpretovali většinou chybně. „Budeme přáteli“ si pak vyložili jako „pokračuj v sexu dál“ i jako „přestaň“.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:20
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:44

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat