3 nejčastější potíže žen při milování

01.06.2011 | Sex a vztahy

Ožehavé téma, o kterém se příliš nemluví – ne pro všechny ženy znamená sex jen příjemnou a radostnou součást života. Přitom řadu z nich je možné řešit, jen se nebát prolomit bariéru mlčení, kterou nad touto oblastí rozprostřela společnost.

Přitom takových žen není málo, některé výzkumy hovoří až o 43 % zástupkyň něžného pohlaví, které mají při milování nějaké zdravotní problémy, ať už se jedná o bolest při styku, nedostatečné zvlhčení pochvy nebo nemožnost dosáhnout orgasmu.

Jaké jsou 3 nejrozšířenější potíže žen při milování?

1.    Nedostatečná touha

Za nechutí ženy k milování může stát celá řada důvodů, jen v malém procentu případů je nemožné na ně přijít a odstranit je. Velmi často se jedná o psychické potíže, stres, úzkost, deprese, občas mají snížené libido na svědomí některé léky. Ovlivnit míru sexuální touhy však mohou i nepříjemné zážitky spojené s pohlavním stykem (samostatnou kapitolou je samozřejmě zneužívání či znásilnění).

Nemusíte samozřejmě hned panikařit, pokud nepociťujete chuť na sex každý den. Ale pokud se vyhýbáte milování (případně se s partnerem milujete z donucení, abyste mu udělala radost, ale sama žádné potěšení necítíte, což ovšem není řešení ani nijak ideální stav) déle než několik týdnů, jistě by stálo za to poradit se s lékařem nebo psychologem.

NEPŘEHLÉDNĚTE: 16 výmluv, když ženy nechtějí sex

2.    Bolest při styku

Také bolestivý pohlavní styk trápí mnoho žen. Pokud začnete z ničeho nic pociťovat při proniknutí penisu do pochvy bolest, která se opakuje při každém milování, určitě tento problém konzultujte se svým gynekologem. Bolest totiž může signalizovat infekční pohlavní onemocnění, někdy i závažnou chorobu.

Nejčastěji jsou nepříjemné pocity při pohlavním styku zapříčiněny nedostatečným zvlhčením pochvy. U některých žen klesá míra zvlhčení s věkem, ale není výjimkou, že problémy s ní mají i mladší ženy. Také tento problém konzultujte s gynekologem. Obvykle však stačí začít používat lubrikační gely, které pohlavní styk usnadní, a bolest se tak nedostaví.

3.    Potíže s dosažením orgasmu

Ve většině případů je za problémy s orgasmem, respektive jeho dosažením, na vině nedostatečná komunikace mezi partnery. Každý člověk je individualita a dosahuje orgasmu pomocí trochu jiné stimulace. Nestyďte se s partnerem promluvit o svých touhách a o tom, co vás vzrušuje.

Samozřejmě za potížemi s dosažením orgasmu mohou stát i psychické nebo zdravotní problémy (například poškození nervů po úrazu, chirurgickém zákroku apod.). Pak je na místě konzultace s odborníkem.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat