Čím zabijete vášeň? Nikotinem, alkoholem a marihuanou!

Drogy a sex. Měly by se pojit dohromady, nebo není radno je vůbec seznamovat? Jaký účinek na sexualitu má třeba taková "nevinná" marihuana?

Ať už vy sami máte k marihuaně jakýkoliv vztah, nic to nemění na její existenci. Prostě tu je. Zatracovaná i milovaná, věčně propíraná a navrhovaná na legalizaci. Myslíte si, že kdo je toho názoru, že dát si „špeka" před milováním nastartuje jeho výkon, má pravdu? Trochu ano, trochu ne.

Nirvána nebo peklo?

Drogy jako takové jsou nevyzpytatelnou položkou na seznamu životních úletů. Fungují na principu překvapení – jednou po jejich požití je sex krásný, podruhé nestojí za nic. Přitom se v ten moment jedná o stejnou drogu a stejnou osobu. Jak je to možné? Fyziologické pochody se přetvářejí v něco nestandardního a imaginárního – stejně jako psychika. Nikdo neví, kde končí realita a začíná nový svět. A to se samozřejmě v sexu odráží. Takže vlastně nelze předem určit, jestli droga pomůže, či ublíží, povzbudí, nebo utlumí výkon. Každopádně hodně záleží na tom, co od ní vlastně člověk očekává a v čem vidí přínos.

Hodně trávy, málo spermií

V otázce marihuany jsou skutečnosti následující: Je vyhledávaná pro svůj účinek zvýšení výkonnosti smyslů. Pod jejím vlivem se údajně snižují sexuální zábrany a naopak podněcují fantazie. Hodně konzumentů uvádí, že mají s „marjánkou" v kombinaci s milováním příjemné zkušenosti, neboť jim zážitky připadají tak nějak silnější. (To vysvětluje fakt, že lidské smysly a štiplavý kouř marihuany dají dohromady jiné, ostřejší vnímání erotična.) To jsou ty (možná) plusy. Proti užívání hovoří účinky, které si v daný moment asi málokdo připustí. Pokud to tedy vezmeme ze strany druhé, tak marihuana při dlouhodobé konzumaci nepříznivě působí na tvorbu spermií a snižuje hladinu testosteronu – mužského hormonu. U žen přispívá k poruchám menstruačního cyklu. Suma sumárum jsou varlata a vaječníky vystaveny nátlaku, který má za následek poruchy jejich činnosti, takže její účinek není tak báječný, jak se na první pohled může zdát.

Nikotin ho nepostaví

Ale ona i další, veřejně dostupná droga – nikotin dokáže svoje! Je všeobecně známé, že kouření výrazně přispívá k rakovině plic a dalším zdravotním průšvihům, ale že se ještě míchá do ztopoření penisu, to je na pováženou. Jan Raboch, sexuolog a jeden z autorů knihy O sexualitě a partnerských vztazích se zmiňuje o studii, která prokázala, že nikotin zužuje cévy, což se negativně projevuje právě na ztopoření pyje. Důkaz, že by alkohol působil tak přímo na funkci erekce jako nikotin není, nicméně zase se záporně projeví jinde (poškození jater, psychické výkyvy…)

Rozhodnutí, jestli chvilkové potěšení stojí za zdravotní újmy, si musí každý zvážit sám. Tento článek pouze shrnuje fakta o nejrozšířenějších drogách naší společnosti a jejich účincích na sexuální život.

Vy s nimi máte zkušenosti?
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Nevíte, jak získat toho pravého? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!






Celkem 4 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat