Sex je nejlepší pravidelně. Jako snídaně či dýchání!

Pro mnoho partnerů je sex zdrojem napětí, konfliktu a neuspokojení. Vztahy však krachují nejčastěji právě kvůli nedostatečně doceněné intimitě. Pro kvalitu a trvání vztahu představuje sex stěžejní pilíř, neboť sexualita je součástí každého jedince a je typicky lidskou vlastností.

Historicky se různé organizace a hnutí snažily ze sexu učinit hřích a něco špinavého, pocit studu je tak v lidské společnosti zakořeněn dodnes. Sex je dnes mediálním tématem, ale většinou se zprávy týkají násilí, posedlosti, ubližování, nevěry, pedofilie, dětských těhotenství či pohlavních chorob.

Podle doktora Andrewa Aarona z Massachusetts je intimita ale kriticky důležitá pro vztah, protože je důležitá pro každého člověka. Křižuje se našimi osobními, emocionálními, duchovními i politickými životy, je to vlastnost, která z nás dělá lidské bytosti. Je nesmírně významná pro vztahy, protože ovlivňuje jeho sílu a připoutání partnerů.

„Sex je nejlepší, když je pravidelnou součástí života, jako dýchání či snídaně, nejhorší je, když je to věc výročí či dovolené. Sex by neměl být něco výjimečného, protože je to přirozenou součástí člověka. Na druhou stranu láska, která se se sexem prolíná, je výjimečná vždy,“ tvrdí doktor Aaron.

Sex podle něj posiluje, udržuje a napravuje vztahy. Má potenciál léčitele a poskytuje emocionální růst páru.

„Prsten je vyroben z drahokamu a kovu. Drahokam má hodnotu, ale kov jej rámuje a udržuje v bezpečí. Vaše láska jeden k druhému je jako šperk, sex je jako kov. Sex poskytuje rámec pro to, abyste se mohli milovat zcela – myslí, tělem i duší,“ dodává Aaron.

TIP Bety: Máte trápení s láskou? Nevíte, jak získat toho pravého? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat