Proč je jóga dobrá jako cvičení i pro muže

Není pochyb o tom, že jóga je skvělá a každým dnem jí po celém světě přibývají fanoušci. Navzdory tomu, že ve vašem okolí cvičí samé ženy, měli byste k ní přemluvit i svého muže! Bude produktivnější, sexuálně aktivnější a zdravější!

Začlenění jógy do života je po všech směrech báječné. Dochází ke zlepšení pružnosti těla, budují se svaly v klíčových oblastech, držení těla je díky józe lepší, stejně jako rovnováha. Tohle pány možná nepřesvědčí, nicméně existují jisté aspekty, které je zajímat mohou. Co se stane, když jógu začne cvičit muž?

Podpora sexuálního života

Ano, jóga může zvýšit sexuální schopnost. Studie z roku 2010, kterou uveřejnil magazín Journal of Sexual Medicine, uvádí, že jóga zlepšuje všechny mužské sexuální funkce, a to včetně touhy, výkonu, erekce a kontroly ejakulace.

Jóga zároveň zvyšuje povědomí o těle, což pomáhá snížit úzkost a zvýšit tok krve do genitální oblasti. Pomáhá také zbavit tělo toxinů, které ovlivňují sexuální výkon. Muži tak mohou posílit své sexuální zážitky prostřednictvím jógy tím, že lépe kontrolují pánevní dno i ejakulaci.

Snížení rizika zranění

Muži často prožívají různé bolesti a zranění, ať už jsou atleticky aktivní, nebo hodiny proleží na gauči. Jóga tomu může zabránit mnoha způsoby. Zlepšuje flexibilitu a rozsah pohybu, který pomáhá prodloužit svaly a eliminovat napjatost a napětí. Jóga také prodlužuje trvanlivost kloubů posilováním vazivové svalové tkáně a opravuje drobné problémy, jako je špatné držení těla.

Tvorba svalové hmoty

Jóga využívá přirozenou tělesnou hmotnost a buduje svalovou hmotu. Také prodlužuje svaly a tkáně, což zlepšuje průtok krve. Lepší průtok krve znamená více kyslíku do svalů, což pomáhá k jejich rychlejší obnově a růstu.

Zlepšení produktivity

Jóga je mužům užitečná nejen v ložnici a posilovně, ale také zvyšuje pracovní produktivitu. Výzkumy dokazují, že po dvacetiminutové lekci se zlepšuje paměť a inhibiční kontrola, což pomáhá při udržování pozornosti a uchovávání informací.

Posílení imunitního systému

Trpí ten váš na nachlazení a chřipky? I tady jóga ledacos zmůže. Podle výzkumu v časopise Plos One pravidelné cvičení tohoto druhu pomáhá zvýšit imunitu na buněčné úrovni. Neříkejte, že se něco takového ten váš neocení!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat