Na erektilní dysfunkci pomáhají přírodní prostředky

Asi nastává nová doba – ta bez sexu. Celá polovina mužů od třiceti do šedesáti let si totiž kvůli erektilní dysfunkci nemůže erotiku naplno vychutnat. Prý se to změní díky hořké čokoládě, listové zelenině nebo červenému ženšenu!

Erektilní dysfunkce (ED) je definována jako neschopnost udržet erekci penisu v dostatečné tuhosti a po dostatečnou dobu nutnou pro kvalitní pohlavní styk. Že je to vzácnost či snad přímo ukázková známka stáří? Tak to vůbec ne, protože podle epidemiologických dat je tato porucha běžným jevem, která může v lepším případě vyústit v rozpad vztahu, v tom horším v těžkou depresi a sociální stigma. Co stojí v jejím pozadí a proč tímhle trpí i mladé generace?

Těžké časy nejen v posteli

„V současné době pozorujeme, že se erektilní dysfunkce nevyhýbá ani mužům kolem třiceti let, což je poněkud šokující,“ nalévá čistého vína americký lékař a spoluzakladatel Cardiovascular and Sexual Health clinic na Yaleské univerzitě Charles Walker.

Tento specialista druhým dechem dodává, že hlavní příčinu vidí v pracovním vytížení, chronickém stresu, finanční nejistotě o obecně nezdravém životním stylu. Zároveň připouští, že ED může úzce souviset i s metabolickými poruchami, diabetem, nadváhou, arteriální hypertenzí a kardiovaskulárními onemocněními. Svou vinu prý nese i užívání některých léků, dlouhodobá spánková deprivace, špatná ústní hygiena, kouření nebo nadměrná konzumace alkoholu.

Komu zvoní hrana? 

Situace je opravdu vážná, a to nejen podle Charlese Walkera. I aktuální statistiky uvádějí, že erektilní dysfunkce v určitém stupni postihuje téměř polovinu mužů od 30 do 60 let. Bez ohledu na věk pacienta jde o hodně citlivé téma, které řada jedinců odmítá se svým lékařem, natož pak lékárníkem, otevřeně probírat, což celou situaci pochopitelně jen zhoršuje. A jaké jsou vlastně možnosti léčby? Kromě farmaceutických medikamentů, injekčních preparátů, metody podtlakového erektoru a operačního zákroku si odborníci hodně slibují i od přírodních prostředků. Tyhle jsou údajně ty nejúčinnější.

Zachránci ženšen a čokoláda

Mužům, kteří trpí ED, je doporučován červený ženšen, který podporuje erekci, zabraňuje předčasné ejakulaci a zlepšuje fyzickou výdrž i psychickou pohodu. Další alternativní řešení představuje maca peruánská. Dle závěrů nejrůznějších studií tato bylina prokrvuje pohlavní orgány, příznivě ovlivňuje plodnost a zkvalitňuje milostný život. Proti erektilní dysfunkci podle všeho pomáhají bojovat i ústřice, hořká čokoláda, listová zelenina, vejce a melouny.






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pizza šneci

(1 hlasů)

Pikantní polévka z karotky

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat